Door de Coronacrisis kon in mei de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Bruse Boys niet doorgaan. Inmiddels is er een nieuwe datum bepaald: vrijdag 6 november. Voor die avond heeft Thijs Rentier zijn medewerking toegezegd. Thijs werkt als psycholoog bij ADO Den Haag.Het huishoudelijk gedeelte zal onder meer bestaan uit verslagen van commissies, bestuursverkiezing, stand van zaken.

Het afgelopen half jaar zijn vertegenwoordigers van de jeugdafdeling en damestak van Bruse Boys, S.V. Duiveland en SKNWK diverse keren bij elkaar gekomen om te komen tot een samenwerking voor meisjes, dames en de hoogste jeugdelftallen. Dit heeft er onlangs toe geleid dat we ook daadwerkelijk gaan samenwerken in het seizoen 2020/2021.

 

Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu zien wij het eerste lichtpuntje om de verenigingsactiviteiten weer voorzichtig op te kunnen starten: deze week heeft het kabinet besloten dat jeugd tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen.

Voor een groot deel van de vereniging zullen er nog geen trainingen en wedstrijden plaatsvinden tot ten minste 19 mei. Daarnaast ontstaat er ook een enorme onzekerheid omtrent eventuele doorgang van toernooien in juni en juli.

Wij acteren daarom op dit moment alvast op het “worst-case” scenario. Om die reden willen wij laten weten dat wij onze kantine voorraad geheel willen verkopen onder onze leden. Dit zal ons weer wat extra financiële middelen geven en eventueel risico op derving mitigeren. Gisteren hebben een aantal van onze vrijwilligers een inventarisatie gedaan, onderstaande (fris) dranken willen wij graag in de verkoop doen:

De KNVB heeft in overleg met belangenorganisaties besloten om de competitie stil te leggen. Er komen geen kampioenen, geen promotie/degradatie-regeling en dezelfde competities worden – hopelijk – na de zomer opnieuw gespeeld.  Dit geldt voor alle competities waarin Bruse Boys actief is. Het voetbalseizoen 2019-20 is hiermee afgelopen. In juni staan er nog wel een aantal toernooien gepland. Het is nog niet bekend of deze wel doorgang kunnen vinden.

.......aan allen, die ongeoorloofd het sportcomplex opgaan

.......aan allen die zich op allerlei manieren toegang verschaffen tot het terrein

.......aan allen die daarbij de omheining vernielen

.......aan allen die de buren van het veld schade toebrengen

.......aan alle ouders

Sinds de sluiting van de scholen vorige week maandag wordt er massaal gevoetbald op het complex van Bruse Boys. Aan de toegangshekken hangen bordjes 'Verboden toegang'.....

Het is voor iedereen een bijzondere en heftige tijd. Tot 1 juni mag er van overheidswege niet gevoetbald worden. Dat heeft niet alleen sportieve, maar ook financiële gevolgen voor de vereniging. Zorgen!

Het is te gek voor woorden dat we op extra kosten worden gejaagd als gevolg van vandalisme. Neem allemaal je verantwoordelijkheid, jong en oud. We dragen toch Bruse Boys een goed hart toe?

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Het bestuur

 

Ondanks er de aankomende weken niet gevoetbald kan worden, heeft het bestuur toch iets positiefs te melden. Trots zijn wij op het feit dat ons sportpark Volharding per heden is voorzien van LED-veldverlichting zo melden initiatiefnemers Willem-Jan Bosselaar (penningmeester) en Wim van Kooten (voorzitter) vol trots. Een van de doelen van de vereniging is om energie neutraal te worden. Met het realiseren van dit project is er een enorme stap gezet. 

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Dat geldt vanzelfsprekend dus ook voor de wedstrijden van Bruse Boys. Ook het Après ski feest wat op de planning stond voor a.s. zaterdag 14 maart, gaat niet door. 

Het trieste nieuws bereikte ons deze week dat Diane Bal is overleden op 61-jarige leeftijd. Diane was nauw verbonden met de voetbal en onze vereniging.

Haar man Jan Bal is sinds heugenis verbonden aan de Bruse Boys, als eerste elftal speler, mede-bouwer van de oude en de nieuwe voetbalkantine en nu nog betrokken bij het onderhoud. Vooral in de actieve voetbaltijd van haar man, was Diane vaak langs de lijnen te vinden.

De herdenkingsdienst vindt plaats a.s. maandag 17 februari te crematorium "het Zeeuwse land", Kandtweg 2, Goes. Een herinnering aan Diane kunt u hier delen.

We wensen Jan en familie veel sterkte toe.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van BB1 zijn er wederom meerdere boetes uitgedeeld aan leden / bezoekers van Bruse Boys. Graag willen we u / jou informeren dat parkeren langs de weg / op de stoep in Bakkersgat en de Roggestraat wordt beboet door de handhaving...Bespaar jezelf dan ook een prent van 95 EURO!

Op 83-jarige leeftijd is Nico de Frel, de oud-hoofdtrainer van Bruse boys, overleden. (zie foto uit zijn Bruse boys periode). Na een jarenlang dienstverband bij WHS, werd de Frel in 1977 trainer bij Bru. Dat pakte gelijk goed uit, want op 29 april 1978 werd het kampioenschap in de vierde klasse in de wacht gesleept na een 0-3 overwinning bij Sluis. Het jaar daarop werd afgesloten met een plaats in de middenmoot. Het derde seizoen eindigde met een groot hoogtepunt, en legendarische wedstrijd. Op zaterdag 26 april 1980 pakte Bruse boys het kampioenschap in de derde klasse door op de slotdag te winnen bij koploper Krabbendijke, dat één punt meer had. Na een massale vechtpartij, waarbij de bril van de Frel het niet overleefde, wint Bru na een achterstand van 2-1 met 2-3. Bruse boys dus naar de tweede klasse, wat nu de eerste klasse is. In zijn laatste seizoen bij de paars/witten wist Nico de Frel zijn manschappen te begeleiden naar een keurige handhaving. Nu nog wordt er door de spelers "van toen" liefdevol en met groot respect over Nico de Frel gesproken. We wensen de familie en vrienden van Nico veel sterkte toe om dit grote verlies te verwerken.

Met ingang van komende zaterdag, 21 september, wordt er weer entree geheven voor thuiswedstrijden van Bruse Boys 1. De toegangsprijzen:

 

kinderen tot 12 jaar   gratis
12 - 18 jaar 1 euro
18 jaar en ouder 3 euro

 

Leden kunnen aan de poort hun pasje 2018-2019 omruilen voor het nieuwe. Nieuwe leden kunnen aan de poort hun eerste pas in ontvangst nemen.

Aanstaande zaterdag en de komende weken kan de pas ook omgeruild worden in de kantine. Bestuursleden van BB kunnen jou / u daartoe helpen dan wel doorverwijzen. Spelende leden krijgen de pas via leider, trainer of aanvoerder.