Bruse Boys 2 is door hoofdklasser Kloetinge 2 uitgeschakeld voor het bekertoernooi. In een leuke wedstrijd werd er met 3-6 verloren, daar Bruse Boys zeker in de eerste helft niet onder leek te doen. Met rust stond het 1-2 (na een doelpunt van de teruggekeerde Rudi van der Bijl). In het tweede bedrijf scoorde Dennis Hoep tot tweemaal toe, maar wist Kloetinge er vier te maken. Volgende week wacht de ontzettend belangrijke competitiewedstrijd, op bezoek de Alblas zal de eerste overwinning in de competitie moeten worden behaald. 

De derby van Bruse Boys 2 tegen MZC was er één met twee gezichten. Enkele seconden voor rust werd het 0-1 en het laatste kwartier moest Bruse Boys met een man minder een gelijke stand zien vol te houden, echter was er gezien de kansenverhouding veel meer mogelijk voor Bruse Boys. Weer valt het net niet goed voor Bruse Boys 2, waardoor het nog steeds op de eerste overwinning wacht.

Bruse Boys 2 heeft de thuiswedstrijd tegen Pelikaan niet weten om te zetten tot de eerste overwinning van het seizoen. Ongelukkig kreeg het in de slotfase de 2-3 tegen, daar er zeker (weer) meer in had gezeten.

Bruse Boys 2 heeft op gelukkige wijze een punt overgehouden aan het bezoek in Serooskerke. Daar er vorige week in de laatste minuut onnodig een overwinning werd weggegeven, nam het nu een gelukkig punt mee in de blessuretijd.

Bruse boys heeft in een alleraardigste wedstrijd met 3-1 gewonnen van Hellevoetsluis. Na twee verloren thuiswedstrijden werd het weer eens tijd om te vlammen op Volharding, en dat gebeurde Daar zag het in het eerste kwartier niet naar uit. Hellevoetsluis was de gevaarlijkste ploeg, en Bru had grote moeite met de snelle spitsen van de Hellevoeters. Het was vanaf het begin af aan een leuke wedstrijd om naar te kijken, want het spel golfde op en neer.

Bruse Boys 2 heeft in blessuretijd de eerste overwinning alsnog laten glippen. Na de late 1-0 werd de beslissende tweede goal niet gemaakt, waarna EBOH in de blessuretijd alsnog langszij kwam.

In de uitwedstrijd bij de Meeuwen heeft Bruse Boys 2 het eerste punt weten te behalen. Na drie nederlagen op een rij, werd er nu gelijkgespeeld in Zoutelande.

Aanstaande zaterdag staat er alweer een thuiswedstrijd voor het eerste elftal op het programma. Dit maal voetbalt Bruse Boys 1 tegen Oostkapelle. Sinds dit seizoen is vv Oostkapelle gefuseerd met Domburg. De statistieken uit de onderlinge duels tussen Bru en Oostkapelle laten zien dat de thuisclub het vaakst aan het langste eind trok. In 43% van de ontmoetingen won Bruse Boys tegenover 36% winst voor Oostkapelle. Als we alleen naar de thuiswedstrijden kijken is Bru zelfs nog meer in het voordeel: 50% van de thuiswedstrijden werd gewonnen. Bru staat momenteel op de vierde plek in de competitie na 3 wedstrijden. Vorige week werd in de slotfase nipt verloren van De Meeuwen. Komt Bru er weer bovenop?

Pupil van de week bij deze wedstrijd is Cors Goudzwaard uit de JO11-1. Een interview met Cors kun je hieronder lezen. De balsponsor is Bouwspil. De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur. Mogen we je weer begroeten op sportpark Volharding?

 

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor Bruse Boys 2 uitgelopen op een deceptie. Er werd, overigens wel geflatteerd, met 1-4 verloren van concurrent Walcheren.

Na een redelijk succesvolle oefen- en bekercampagne startte ook voor Bruse Boys 2 afgelopen zaterdag de competitie. Op bezoek bij Heerjansdam werd er echter nipt verloren, het werd 2-1.

Nu de oefen- en bekerwedstrijden erop zitten, staat de Bruse brigade van de nieuwbakken trainer Carlos de Jonge aan de vooravond van de nieuwe competitie 2019-2020. Op sportpark Volharding is fc Axel de eerste tegenstander. Dat was ook drie jaar geleden zo, toen stonden beide teams op 3 september 2016 ook tegenover elkaar op het Bruse gras. “We” wonnen toen met 4-0, en werden dat seizoen glansrijk kampioen. Of dat dit seizoen weer gaat lukken staat nog in de sterren geschreven, maar zo’n openingswedstrijd als toen zou prachtig zijn.