Komende zaterdag speelt het Schouwen-Duivelands elftal O23 een toernooi in Zierikzee. Van Bruse boys zijn drie spelers geselecteerd namelijk: Dylan Adelaar, Yarick Dorst, en Jarno Kloet. Het toernooi op sportpark den Hogen Blok begint om 10.15 uur, de prijsuitreiking zal rond 16.30 uur plaatsvinden. De volledige selectie is als volgt:

Na een spannende strijd in de nacompetitie is Bruse Boys 2 erin geslaagd te promoveren! Nadat eerst VCK over twee wedstrijden werd verslagen zorgde de ploeg van de afscheid nemende gebroeders Verwest voor degradatie van Walcheren.

Bruse Boys 2 heeft aan het eerste duel met Walcheren een redelijke uitgangspositie overgehouden. Thuis werd er met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor het aanstaande maandag ongetwijfeld heel spannend zal worden.

Komende zaterdag speelt Bruse boys 2 op eigen veld de eerste wedstrijd van de beslissende tweekamp voor promotie naar de reserve 1e klasse tegen Walcheren 2. De return is op tweede Pinksterdag. De Vlissingse ploeg eindigde in de competitie op de twaalfde plaats in de reserve 1e klasse. In de eerste ronde werd Pelikaan 4 met duidelijke cijfers tweemaal verslagen. Het zal dus geen gemakkelijke opgave worden voor de mannen van trainer Kees Verwest. Hopelijk komt er veel publiek om de ploeg te steunen. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Scheidsrechter is M. de Zwarte, en de assistenten zijn J.W. Rozema en D.C. van Gorp. 

Bruse Boys 2 heeft zich moeiteloos weten te plaatsen voor de finaleronde in de nacompetitie. Na het eerdere gelijkspel in Koudekerke, werd het thuis tegen VCK afgemaakt: 6-2.

Het is weer eens wat anders: zaterdag 3 juni (in het Pinksterweekeinde) geen voetbal maar volleybal op sportpark Volharding. De eerste editie van "Grastoernokke", de naam die het volleybaltoernooi op gras heeft gekregen, is een echt Zeeuws toernooi met gelegenheids volleybalteams uit onze regio. Het toernooi wordt georganiseerd door volleybalvereniging Forza Schouwen-Duiveland in samenwerking met voetbalvereniging Bruse Boys.

Bruse Boys 2 heeft in het eerste treffen met VCK in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse gelijkgespeeld. Na een mindere eerste en een betere helft van Bruse zijde, stond er een terecht gelijkspel op het wedstrijdformulier.

Een nieuw initiatief, een nieuw evenement: op zaterdag 17 juni organiseert Bruse Boys voor al haar leden, rustende leden en vrijwilligers en hun familie voor de 1e keer de Bruse Boys Clubdag. De clubdag start om 13.30 uur. Er zijn verschillende sport-en spelactiviteiten, ouder-kind voetbal en een barbeque. Opgeven voor deelname kan vanaf nu...

Het jaarlijkse OJW Oosterschelde Toernooi voor seniorenteams staat weer op de planning en wel voor zaterdag 10 juni. Dit jaar doen er 12 teams mee die strijden om die felbegeerde Oosterschelde Cup. Nieuw is dat er 4 damesteams deelnemen!

Zaterdag 27 mei a.s. vindt op sportpark Volharding van Bruse Boys het jaarlijkse Schouwen–Duiveland Jeugdtoernooi plaats. Dit toernooi wordt elk jaar georganiseerd door de commissie RVSD in samenwerking met een eilandelijke vereniging. In totaal 24 pupillenteams nemen aan dit toernooi deel en de opbrengst (één euro per deelnemer) is dit jaar bestemd voor de Stichting Jens. Meer informatie over deze stichting kunt u vinden op www.stichtingjens.com. Het toernooi begint om 10.00 uur en is om 15.30 uur afgelopen.

 

Beste voetballiefhebbers,

Naar wij aannemen is het inmiddels algemeen bekend dat zich afgelopen zaterdag 13 mei j.l. tijdens de wedstrijd Bruse Boys JO19-1 tegen Jong Ambon JO19-1 onverkwikkelijke zaken hebben afgespeeld. Via deze weg doen wij een dringende oproep aan betrokkenen en derden de nodige rust en kalmte te bewaren en de verdere afhandeling van deze zaak over te laten aan het bestuur van v.v. Bruse Boys, de KNVB etc.

Laten we er voor waken dat een en ander zich op social media tot een enorme onbeheersbare hype ontwikkelt, waar we zelf geen enkele controle meer over hebben. We hopen van harte dat we, in het belang van alle betrokkenen, op ieders begrip en medewerking mogen rekenen.

UPDATE: Vanavond - di 16 mei -  is er een bijeenkomst over bovenstaand voorval voor betrokken spelers, ouders en toeschouwers. Aanvang 19u in kantine van sportpark Volharding. 

Bestuur v.v. Bruse Boys

Op zaterdag 20 mei organiseert de Toernooicommissie van Bruse Boys een groot jeugdtoernooi voor jeugdspelers onder 17 en onder 15. Deelnemende teams zijn : Bruse Boys JO15-1, Bruse Boys JO15-2, De Jonge Spartaan JO15-1, Kloetinge JO15-7, DVV'09 JO15-1,  WHS JO15-1, De Fendert JO15-1, RCS JO15-3 en SKNWK JO15-1. Voor de ploegen onder 17 jaar: Bruse Boys JO17-1, De Jonge Spartaan JO17-2, Kloetinge JO17-3, Duiveland JO17-1 en DVV'09 JO17-1.

Woensdag 17 mei a.s. wordt op sportpark Volharding de Zeeuwse finale schoolvoetbal voor jongenselftallen gespeeld. Aan het toernooi doen in totaal 10 elftallen mee uit heel Zeeland. Het toernooi begint om 13.15 uur en de finale staat gepland om 17.15 uur. De prijsuitreiking vindt direct daarna plaats en de bokalen voor de nummers 1 t-m 3 worden uitgereikt door de kinderburgemeester van Schouwen – Duiveland, Juliëtte v.d. Giessen. De winnaar van het toernooi gaat door naar de finale van het District Zuid 1, die op woensdag 7 juni a.s. wordt gespeeld bij v.v. Pelikaan in Zwijndrecht.

Komende zaterdag wordt er op sportpark Volharding de beslissingswedstrijd Bruse boys 4 - Bevelanders 3 gespeeld. Beide ploegen eindigden in de reguliere competitie van de res. 5e klasse bovenaan met hetzelfde aantal punten. Omdat het doelsaldo van Bru 4 een stuk beter was mogen zij op eigen veld proberen om de titel te veroveren. De wedstrijd begint om 14.30 uur

Na Sander van 't Hof komt er in het nieuwe seizoen nog een speler naar Bruse boys, doelman Ti-Jey Bins. De 21-jarige aanvaller van 't Hof komt over van WHS waar hij drie seizoenen heeft gespeeld. Bins is afkomstig van vv den Bommel, met die ploeg was hij twee weken geleden nog te bewonderen in de kampioenswedstrijd van de Bruse hoofdmacht. We wensen Sander en Ti-Jey veel plezier en succes bij Bruse boys

Komende zaterdag kan Bruse boys JO19-1 kampioen worden van de 3e klasse 02. De ploeg heeft aan een punt genoeg om de titel in de wacht te slepen. Tegenstander is de nummer vier van de ranglijst, Jong Ambon 19-1. De wedstrijd begint om 10.00 uur, scheidsrechter is Jos von Unen.

Bruse boys heeft de oefenwedstrijd tegen Feyenoord O19 verloren. De Rotterdammers wonnen met 0-2. Na een doelpuntloze eerste helft leek het duel op een brilstand af te stevenen. Maar in de 84e min. kwam Feyenoord na een uitgespeelde aanval aan de leiding. In de 88e min. gevolgd door de tweede treffer toen een hoekschop knap werd binnengekopt. De grootste Bruse kans was voor aanvoerder Johan Vroegindeweij, maar zijn schot werd knap gepareerd door de Feyenoord doelman. De sportieve wedstrijd, op een klein opstootje na, werd bekeken door zo'n 400 toeschouwers, en de leiding was in handen van de prima fluitende scheidsrechter Harold v/d Ketterij. 

De tegenstander van Bruse boys 2 in de eerste ronde van de nacomptie is bekend. VCK 2 uit Koudekerke is de opponent. De eerste wedstrijd wordt op zaterdag 20 mei gespeeld op sportpark de Stoofwei in Koudekerke, aanvang 14.30 uur. De return tegen de nummer drie van de reserve 2e klasse A wordt gespeeld op zaterdag 27 mei, de aanvang zal later zijn dan 14.30 uur i.v.m. de jeugdtoernooien op Volharding.

De laatste competitiewedstrijd van Bruse Boys waar niets meer op het spel stond, is geëindigd in een 4-1 nederlaag. Op bezoek bij kampioen VVGZ tekende Bru haar grootste nederlaag van het seizoen aan.

Bruse boys heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Daardoor is de ploeg er net niet in geslaagd om een jaar lang op eigen veld ongeslagen te blijven. De laatste thuisnederlaag was op 14 mei 2016 toen Zuidland met 0-2 te sterk bleek. Nu won DBGC met 1-3. Het was voor Marco Groeneveld flink puzzelen om een elftal in het veld te krijgen, want Bru begon zonder de geschorsten Yarick Dorst, Michel Maaskant, en Koen van den Berge aan het duel. Mark Giljam was met vakantie, en Tom Blomaard geblesseerd. De reservebank was zelfs leeg bij aanvang van de wedstrijd.

De kersverse kampioen neemt het zaterdag op sportpark 'Volharding' op tegen DBGC. Voor DBGC staat er nog een periodekampioensschap op het spel en dus zal de ploeg uit Oude Tonghe het Bru proberen lastig te maken. Bru zal toch gaan proberen de ongeslagen thuisstatus te behouden en een mooie pot voetbal aan het publiek te presenteren. De wedstrijd vangt zoals gebruikelijk om 14:30 uur aan. Vergeet ook dinsdagavond 9 mei niet in de agenda te zetten! Bru 1 speelt dan om 19:30 uur tegen Feyenoord O19 op sportpark 'Volharding'.

Balsponsor voor deze wedstrijd is M. Padmos van de Bru 8. We danken je hartelijk voor de steun!

Drie dagen voetbal en plezier bij VV Bruse Boys, dat zijn de Clubvoetbaldagen! Je leert nieuwe oefeningen en bijzondere trucs. Tussen de middag heb je aan de grote lunchtafels veel plezier met je nieuwe voetbalvrienden en ga je helemaal op in de spannende animatie. Natuurlijk mag je je prachtige voetbaltenue houden! De Clubvoetbaldagen worden gehouden op 16, 17 en 18 augustus 2017.

 

Bruinisse stond zaterdag in vuur en vlam. Tegen Den Bommel behaalde de plaatselijke trots het benodigde punt om kampioen van de tweede klasse te worden. Het feest was groot, maar wat wil je? Geen Zeeuwse club die zo vaak kampioen wordt als Bruse Boys. De club mag zich gemeten over de afgelopen zestig jaar recordkampioen noemen. De titel van zaterdag was de veertiende in die periode. Aan dat aantal komt geen enkele andere Zeeuwse club. Het dichtst in de buurt komen HVV´24 en Vlissingen met elk tien kampioenschappen.

Na twee weekenden niet te hebben gevoetbald, moest Bruse Boys 2 thuis aantreden tegen de Fendert. Deze tegen degradatie strijdende ploeg had de wil om te winnen, die bij Bru ontbrak. Dit resulteerde in een 1-2 einduitslag.

Opnieuw is het gelukt !! Bruse boys is wederom kampioen !! Voor de 13e keer sinds 1958 werd het kampioenschap binnengehaald, een versteviging van het Zeeuwse record. Bij de wetenschap dat één puntje genoeg was begonnen de paars-witten aan het duel met den Bommel. Op de afwezige Tom Blomaart na kon trainer Marco Groeneveld over een volledige selectie beschikken. Dat betekende dat hij keuzes moest maken, en dat hield in dat de vorige week geschorste Olaf Willemse de plaats in nam van de vorige week in de basis gestarte Perry Potappel.

BRUINISSE - Mark Giljam is aan zijn laatste wedstrijden als keeper van Bruse Boys bezig. De doelman hoopt zaterdag op zijn 38ste verjaardag tegen Den Bommel het afscheid met een kampioenschap in de tweede klasse gepaard te laten gaan. Een punt volstaat. Laatbloeier Giljam – hij begon pas op zijn zeventiende met voetballen – vierde zijn eerste kampioenschap met het derde van Bruse Boys. Een legendarisch feestverhaal. Met de schipper van de Bru 9 en oud-eerste-elftalspeler Kees Stouten werd vanuit de thuishaven helemaal naar Terschelling gevaren, bakken bier aan boord.

Komende zaterdag staat de mogelijke kampioenswedstrijd van onze hoofdmacht op het programma, tegenstander op sportpark Volharding is vv den Bommel. Dat het geen makkie gaat worden staat wel vast, want de mannen van trainer Henk Schouten wonnen de tweede periode, staan op een keurige derde plaats, en de uitwedstrijd ging voor Bru met 3-1 verloren. Toch hebben we er natuurlijk alle vertrouwen in dat het Bruse boys gaat lukken om minimaal het ene benodigde puntje binnen te slepen. Pupil van de week bij deze spannende topper is Nick Verspoor. Nick is speler van de JO11-3, en wie weet zal hij later evenals vader Martin ook in het eerste elftal spelen. Hieronder volgt een gesprekje met hem. Veel plezier Nick !! 

1.        Naam: Nick Verspoor

2.        Leeftijd: 9 jaar

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan: Omdat ik het een leuke sport vind

JO11-2 het team wat in de najaar competitie al tweede was geworden, is afgelopen dinsdag officieel kampioen geworden in de vierde klasse. Na de winst afgelopen zaterdag op directe tegenstander SKNWK kon alleen SSV nog op gelijke hoogte komen. SSV verloor echter van Brouwershaven waardoor onze JO11-2 zonder te spelen niet meer ingehaald kon worden.

De ultieme beloning van maanden hard trainen. De trainingen gegeven door Luc en Wilmar worden altijd bezocht door de jongens, het is een zeldzaamheid dat iemand er niet is. Door de intensieve trainingen en de vele pass-trap oefeningen heeft het team geleerd om zelf het spel te bepalen, op te bouwen en druk te zetten als team op de tegenstander. Erg knap voor een JO11 team.

Bruse boys is na de winst bij Serooskerke bijna zeker van de titel in de 2e klasse E. De selectie van trainer Marco Groeneveld hoeft in de resterende drie duels maar één puntje binnen te slepen en het kampioenschap is zover. Bru begon aan de topper met nummer drie Serooskerke zonder de geschorste Olaf Willemse en de geblesseerde Tom Blomaard, daarentegen waren Mats Willemse, Domenique van den Berge en Johan Vroegindeweij weer van de partij.

VLISSINGEN - Bruse Boys ruikt het kampioenschap in de tweede klasse. De ploeg kan zaterdag de eerste kampioen van Zeeland worden. Voorop staat dat Bruse Boys zelf moet winnen bij Serooskerke. Dan moet er tegelijkertijd op de andere velden wel een beetje meegewerkt worden. Bruse boys heeft als koploper acht punten voorsprong op nummer twee Den Bommel en negen punten op Serooskerke, DBGC en Klundert. Het enige kampioensscenario is deze zaterdag een drietrapsraket.

VLISSINGEN - Yarick Dorst (18) werd dinsdag gekroond tot Speler van de Week in het kader van de Zeeuwse Voetbal Awards. De jongeling van Bruse Boys toonde zaterdag stalen zenuwen toen hij in blessuretijd mocht aanleggen voor een strafschop tegen FC Axel. Hij verzilverde dit buitenkansje en bezorgde ‘Bru’ zo een 2-2-gelijkspel. Met dat punt kwam Bruse Boys weer een stap dichter bij het kampioenschap in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Bruse boys heeft aan de uitbeurt bij Fc Axel een punt over gehouden, met veel pijn en moeite werd het 2-2. Bru begon aan het duel zonder de geblesseerden Domenique v/d Berge en Tommy Pronk, de geschorste Johan Vroegindeweij en de van een weekendje weg genietende Mats Willemse. De eerste helft was er één om snel te vergeten. Het Bruse spel was gelaten, iedere vrije bal werd ingeleverd en elke tweede bal was voor de tegenstander. Iedere diepe bal op de snelle Axel aanvaller Urmalon Martis was dreigend.

 

Bruse Boys JO13-2 heeft er lang op moeten wachten en er keihard voor getraind en vandaag was het zover: de eerste overwinning van het seizoen! Het eerste deel van het tweeluik tegen Zeelandia Middelburg werd met 1-3 gewonnen.

De titelaspiraties van Bruse Boys 2 lijken de prullenbak in te kunnen. Op bezoek bij rode lantaarndrager Klundert was een collectief falen de oorzaak van een 3-1 nederlaag. Alles zat tegen deze middag, waardoor met nog twee wedstrijden te gaan de achterstand op VVGZ vier punten bedraagt.

Bruse boys heeft een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap. Op eigen veld werd nummer laatst fc Dauwendaele met 5-0 verslagen, en de naaste concurrenten leden allen een nederlaag. Bru begon het duel met de Middelburgers in vergelijking met vorige week zonder de geschorste captain Johan Vroegindeweij en de geblesseerde Domenique van den Berge. De vervangers waren de van een schorsing teruggekeerde Marco Ketting en Tom Blomaard die na een lange blessureperiode zijn rentree maakte in de hoofdmacht.

De Bruse boys voetbalquiz die gepland stond voor vrijdagavond 19 mei a.s. wordt verzet naar een andere datum. Omdat er vele afmeldingen waren vanwege andere evenementen op 19 mei, zal de quiz nu gehouden worden "ergens" in oktober. De nieuwe datum zal z.s.m. op de site worden vermeldt.

Hekkensluiter Dauwendaele komt zaterdag op bezoek op sportpark 'Volharding' om een poging te wagen dichterbij de concurrentie te komen. Het gat met nummer 13 Prinsenland bedraagt nog altijd 9 punten, maar theoretisch gezien kan er nog van alles gebeuren. Dit geldt ook voor Bruse Boys, dat nog altijd een voorsprong van 5 punten geniet, met een wedstrijd minder. 'Bru', dat thuis niet te verslaan is, kan opnieuw een stap zetten richting het hoofddoel, het kampioensschap. Uiteraard zal er dan thuis gewonnen moeten worden in de week dat trainer Marco Groeneveld is verjaard. De wedstrijd vangt zoals gebruikelijk aan om 14:30 uur. 

Balsponsor van deze wedstrijd is Scheepswerd Duivendijk. Dank voor jullie steun!

Afgelopen zaterdag kwamen de laagvliegende kraaien op bezoek. De derby tegen Duiveland, dat strijdt tegen degradatie, eindigde in een zéér eenvoudige en ruime winst. Met 5-0 werden de buren van oud Bru trainer Nico Schouten terug naar huis gestuurd.

Nog zeven wedstrijden en dan is Mark Giljam doelman af bij Bruse Boys. De 37-jarige keeper heeft zijn besluit dinsdagavond kenbaar gemaakt binnen de spelersgroep van de koploper uit de tweede klasse E. De hoofdreden voor zijn naderende afscheid is dat hij op zaterdag meer tijd wil hebben voor zijn gezin. ,,Ik wil zaterdag wat leuks kunnen gaan”, vertelt Giljam. ,,Ik heb mijn tijd ook wel gehad.”

Ben jij nog niet in het bezit van onze superhandige rugtas of is je huidige tas aan vervanging toe? Van den Ouden Makelaardij betaald voor de rest van het seizoen mee aan jouw nieuwe rugtas. Hoe tof is dat? Dat betekent dat jouw nieuwe rugtas nog maar €13,25 kost i.p.v. €26,50. Koop je nieuwe rugtas dus snel in onze webshop voor het te laat is. 

Klik hier om de rugtas te bestellen: https://goo.gl/1RCQ6T

In een wedstrijd tegen laagvlieger Internos heeft Bruse Boys 2 de punten mee huiswaarts genomen. Nadat er met een minimale voorsprong werd gerust, Internos in de tweede helft op gelijke hoogte kwam, werd er uiteindelijk 1-2 gewonnen.

Bruse boys is weer een stapje dichterbij het kampioenschap gekomen. Op eigen veld werd Zaamslag met 2-1 verslagen. Maar dat ging, zoals gebruikelijk na de winterstop, weer niet vanzelf. Bru begon in vergelijking met vorige week zonder de geschorste Olaf Willemse aan het duel, Michel Maaskant daarentegen was na zijn schorsing weer van de partij. Het eerste doelgevaar kwam van de Zeeuws-Vlamingen, Niek Luime schoot vanuit een moeilijke hoek op Mark Giljam.

Komende zaterdag wordt de wedstrijd Bruse boys - Zaamslag gespeeld. En de vraag is, kan Bru de kater van vorige week, de 3-0 nederlaag bij Prinsenland, van zich afspelen ? Tegenstander is vv Zaamslag, de uitwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Pupil van de week bij deze wedstrijd is Juriaan Ooms, speler van de JO11-2. Hieronder volgt een gesprekje met hem. Veel plezier Juriaan !!

1.        Naam: Juriaan

2.        Leeftijd: 10

3.        Wat is de reden dat je op voetbal bent gegaan: Omdat ik het leuk vind; ik hou van voetbal!

4.        In welk team speel je: JO11-2

5.        Wat is jouw favoriete positie in het veld: links verdediger

6.        Tegen wie moet je aanstaande zaterdag voetballen en gaan jullie dat winnen? Yerseke en we gaan winnen

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Zaamslag op het programma. Zaamslag, dat al 7 weken wacht op een overwinning, is momenteel de nummer 13 van de competitie. Deze positie betekend directe degradatie en dus werk aan de winkel voor de Zeeuws-Vlamingen. Wat gaat Bru er tegenover zetten na de off-day vorige week tegen de vorige nummer 13, Prinsenland? Lukt het de mannen van Marco Groeneveld om zich te revancheren en weer 3 punten bij te schrijven? De wedstrijd vangt zoals gewoonlijk aan om 14:30 uur. Tot zaterdag!

Balsponsor van deze wedstrijd is Bouwspil. Bedankt voor de steun!

Voor Bruse Boys JO13-2 stond afgelopen zaterdag een pittige wedstrijd op het programma. De koploper uit 's Gravenpolder, Apollo, kwam op bezoek. Uit werd er met 7-1 verloren, maar na het knappe gelijkspel van vorige week gingen we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

Bruse Boys 2 is ternauwernood in het spoor van koploper VVGZ gebleven. Het venijn zat ‘m in deze slechte wedstrijd met flinke wind zonder twijfel in de staart. Een bizarre slotfase, waarin het in de 86e minuut nog 0-0 stond, zorgde toch voor een 2-1 overwinning voor Bru tegen het Dordtse EBOH.

Bruse boys is in Dinteloord tegen de vierde (uit)nederlaag van het seizoen aangelopen. Tegen vv Prinsenland werd het 3-0. Bru begon zonder de geblesseerde Domenique van den Berge en de geschorste Michel Maaskant aan het duel. In de voorhoede werd gegokt op de snelheid van Koen van den Berge en Dylan Adelaar, daardoor verhuisde Dennis Hoep naar de bank. In de 1e min. gelijk een grote kans voor Bru. Dylan veroverd in de Prinsenlandse zestien de bal, en legt de bal terug op Mats Willemse.

Bruse Boys JO13-2 speelde vandaag de derde wedstrijd in de najaarscompetitie. De vorige twee wedstrijden werd er verloren en vandaag moesten we het opnemen tegen Wemeldinge. De ploeg die 2-1 gewonnen van SSV, waar wij 5-0 van verloren hadden. Het beloofde dus een zware pot te worden.

Bruse boys heeft opnieuw een lastige klip in de race om het kampioenschap weten te omzeilen, thuis tegen Nieuwdorp werd het 2-0. Bru begon zonder de licht geblesseerde Domenique van den Berge en de gepasseerde Koen van den Berge aan het duel. Bru had duidelijk opstartproblemen, want het eerste gedeelte waren de gasten de bovenliggende partij. Toch was de eerste grote kans voor Bru.