Hierbij weer een bijdrage uit d'ouwe dôôze. Dit kunnen reportages, foto's, anekdotes, verslagen of andere fratsen uit de oude doos zijn.  Ook uw bijdrage is van harte welkom! Stuur een mail naar de webmaster zodat we iets kunnen regelen! Het overzicht van alle grepen uit d'Ouwe Dôôze is nu te vinden in het menu onder Club - Historie.
bru-zaamslag 

  Aanstaande zaterdag de topper tegen Zaamslag.

De geschiedenis voor wat betreft de eerste wedstrijd tegen Zaamslag gaat terug naar het seizoen 1964-1965. Op zaterdag 30 oktober 1964 werd Bruse Boys – Zaamslag 2-6. Bru kwam nog wel op voorspong, uit een vrije trap van Arie Roon was het Henk van den Ouden die met een hakje !! de 1-0 maakte. Hierna was het louter Zaamslag wat de klok sloeg, en met de rust stond het dan ook al 1-4. Na de rust liep Zaamslag uit naar 1-6, Henk Jonker scoorde nog 2-6.

De hedendaagse (regio)consuls zorgden dus voor de Bruse produktie.Bij Bruse Boys speelden o.a. doelman Jaap van den Ouden (broer van Henk), Joop van Geesbergen en Bart de Ruiter, Arie Roon, Henk van den Ouden en Henk Jonker.
Voor Zaamslag scoorden: Piet Roose (2x), Janse en Stouthamer (3x).

De foto is van 24 september 1988.Bruse Boys – Zaamslag eindigde toen na een waterballet in 2-2. Er was amper te voetballen, er stond een harde wind en het regende pijpestelen. Ronald Dekker scoorde de 0-1, waarna Tonnie van den Berge uit een strafschop de 1-1 op het bord bracht. Na de rust bracht Peter Jansen Zaamslag weer op voorsprong, daarna zorgde Theun de Ronde met een kopbal voor de 2-2, wat tevens de eindstand was.

Bru speelde met de volgende spelers: Jacob Muller, John van Dijke, Fred van de Berge, Jaap van den Berge, Peter Coppoolse, Johan Nieuwersteeg, Egbert von Unen, Tonnie van den Berge, Klaas Verspoor, Jacob van den Berge en Theun de Ronde.

 

Laat een reactie achter op dit bericht.

Clubprogramma

Clubuitslagen