Hierbij weer een bijdrage uit d'ouwe dôôze. Dit kunnen reportages, foto's, anekdotes, verslagen of andere fratsen uit de oude doos zijn.  Ook uw bijdrage is van harte welkom! Stuur een mail naar de webmaster zodat we iets kunnen regelen! Het overzicht van alle grepen uit d'Ouwe Dôôze is nu te vinden in het menu onder Club - Historie

 

Komende zaterdag staat voor het 1e  de thuiswedstrijd tegen Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht, afgekort VVGZ, op het programma.De historie tegen de Zwijndrechters beslaat slechts twee wedstrijden.  

Dat was in het seizoen 1995-1996,  toen Bru in de één na hoogste amateurklasse uitkwam. Op 14 oktober werd de wedstrijd in Bruinisse gespeeld. Volgens de dienstdoende reporter van de Nieuwsbode was het een wedstrijd wat alles in zich had: Spanning, goed voetbal, maar bovenal sportiviteit. Er wordt zelfs gerept van de beste wedstrijd van Bru sinds jaren. Al na vier minuten bracht Peter Willemse Bru aan de leiding uit een hoekschop van Erwin van der Maas. Daarna verzuimde men de score uit te bouwen, veel is er dus niet veranderd, en met name VVGZ-doelman Cees van Welie bleek een grote sta-in-de-weg.

Na de rust was VVGZ een tijd lang de betere ploeg, en in de 48e minuut werd het dan ook 1-1 door Rodney Dumee. VVGZ leek door te drukken, maar de paal en Bru doelman Jacob Muller brachten redding. Hierna kreeg ook Bru nog kansen via Peter en Leo Burgers, maar de winnende treffer viel vier minuten voor tijd aan de voor Bru verkeerde kant.

Een kopbal van Wim Los (ex DS’79) uit een voorzet van Rick Versteeg (ex NAC) belandde precies in de kruising. Eindstand dus 1-2 voor VVGZ, na een spectaculaire wedstrijd waar een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest. Hopelijk wordt het zaterdag weer een spraakmakende wedstrijd, maar dan de score graag andersom.

Opstelling Bru:Doel: Jacob Muller, achterhoede: John van Dijke, Tonnie van den Berge, Martin Verspoor, Wilko Hanzen, middenveld: Johan Benard, Peter Willemse, Jakkoo Brouwer (67e min. Theunis Henk van den Berge), Erwin van der Maas (76e min. Leo Burgers), Voorhoede: Willem Webers, Erik Bleiji (59e min. Robin Ruitenbeek)

bru-vvgz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

paarsgips 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Laat een reactie achter op dit bericht.

Clubprogramma

Clubuitslagen