In het seizoen 79/80 lukte het Bruse Boys voor de eerste keer om in de tweede klasse van de KNVB terecht te komen. Dit lukte onder de leiding van trainer Nico de Frel. In deze klasse speelde men vijf seizoenen lang, met als beste prestatie een derde plaats.

Twijfels over de kwaliteit van Bruse Boys waren er toentertijd wel. De PZC van 3 september 1980 begon het artikel met: “De meningen over wat Bruse Boys in de tweede klas moet gaan doen zijn zeker ook in eigen gelederen zeer uiteenlopend.”

De trainer was er overigens wel van overtuigd dat de ploeg uit Bruinisse zich kon handhaven: “Bruse Boys moet het voornamelijk hebben van het onvoorwaardelijk vertrouwen, dat spelers in elkaar stellen. Hierdoor wordt de collectiviteit van de ploeg meer dan voortreffelijk gewaarborgd. Het mede hierdoor een moeilijke zaak voor een speler van buitenaf om zich te plaatsen in een Bruse Boys-team.”

“Er is ook helemaal geen kind over boord als er verloren wordt. Ze pakken er geen pilsje minder om en ze lachen er niet minder om. Ze zien wel.”

“De volledige selectiegroep van Nico de Frel ziet er als volgt uit: Steef van de Velde, Rinus Quist en Johan de Frel als keepers en de veldspelers Wim Geluk, Eddy Schild, Jacob van Boven, Adrie de Jonge, Jaap van den Berge, Frans de Oude, Kees Willemse, Leen van der Bijl, Leen Olree, Fred Hooftman, Bert Vane, Jan Minnaard en Rinus Labeur.”

Het hele stuk is te lezen in de PZC van 3 september 1980: https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1980-09-03/edition/0/page/24


Dit was weer een bijdrage uit d'Ouwe Dôôze. Het kunnen reportages, foto's, anekdotes, verslagen of andere fratsen uit de oude doos zijn. Ook uw bijdrage is van harte welkom! Stuur een mail naar de webmaster zodat we iets kunnen regelen! Het overzicht van alle grepen uit d'Ouwe Dôôze is te vinden in het menu onder Club - Historie.


Laat een reactie achter op dit bericht.

Clubprogramma

Clubuitslagen