Let op! Omdat aanstaande zaterdag het 555-jarig bestaan van ons dorp wordt gevierd, sluiten wij de kantine om 17:00 uur. Ook de keuken is aanstaande zaterdag de hele dag dicht vanwege (tijdelijk) personeelstekort. Bedankt voor jullie begrip en tot zaterdag. ⚽💪🏼

Vanaf dit seizoen is het verboden om voor, tijdens en na de wedstrijd vuurwerk, fakkels en/of rookpotten af te steken. De scheidsrechter mag geen toestemming verlenen voor het afsteken van vuurwerk. Als er toch sprake is van het afsteken van vuurwerk kan elk lid van de KNVB hiervan een melding maken. Uitzonderingen zijn alleen mogelijk wanneer schriftelijke ontheffing is verleend door de gemeente of provincie.

Voor meer informatie kijk op: https://www.knvb.nl/vuurwerk

Erevoorzitter Henk Groeneveld deelt een aantal mooie herinneringen aan het leven van Henk van den Ouden met ons.

" ...het moment dat werd verwacht, kwam toch nog plotseling ... "

Deze woorden staan op het overlijdensbericht. Woorden die ook voor de v.v. Bruse Boys onverwachts kwamen. We zijn Henk van den Ouden heel veel dank verschuldigd. Hij was één en al voetbal. Enthousiast kon hij vertellen van de periode voordat Bruse Boys werd opgericht bijvoorbeeld. In het groene herdenkingsboekje "50 jaar Bruse Boys" schrijft Henk onder de titel "Een korte terugblik" een prachtig overzicht van de bedoelde jaren.

"... onder de veelzeggende naam DES ( De Stormvogels) hadden we met zo'n 20 jongens al een voetbalclubje en voetbalden we bij boer Jonker of boer Verkamman in de wei ..."

In datzelfde boekje staat ook een prachtige foto. Henk werd 29 december 2004 60 jaar en zijn team verraste hem met een shirt waarop het getal 60 pronkte op de voorzijde. Toen hij 60 was, speelde hij nog volop zijn wedstrijden. Het was zijn lust en zijn leven.

Ook op bestuurlijk terrein roerde hij zich. Hij was jarenlang bestuurslid. Daarnaast was hij jarenlang leider van meerdere seniorenteams. Elke zaterdag was hij aanwezig bij thuis- en uitwedstrijden. Ook op de donderdagavonden - na de training - was hij er.

Toen - opeens - werd hij ernstig ziek. Er ging geen zaterdag voorbij of er werd gevraagd : "Hoe gaat 't met Henk van den Ouden?"

Uit het diepst van ons hart leven we mee met z'n echtgenote en de drie voetballende zonen die ook heel nauw betrokken en actief zijn bij v.v. Bruse Boys. We wensen jullie allemaal heel veel sterkte nu en de komende tijd.

Met grote dankbaarheid denken we terug aan alles wat Henk voor de voetbalvereniging heeft betekend.

Dag HENK !

Beste leden,

We hebben jouw hulp nodig! Momenteel hebben we dringend behoefte aan vrijwilligers die bereid zijn om op zaterdagochtend achter de bar te staan. Op dit moment hebben we geen vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze taak. Zonder vrijwilligers is het onmogelijk om op wekelijkse basis de kantine te openen op zaterdagochtend.

We willen daarom een oproep doen aan alle leden, ouders van jeugdleden en supporters. Zou jij ons willen helpen en een paar keer dit seizoen kantinedienst draaien? Het gaat om slechts 4 keer per seizoen, van 09.00 uur tot 13.00 uur op zaterdagochtend.

Door een paar uur van jouw tijd te investeren help je de kantine draaiende te houden. Bovendien is het een uitstekende manier om betrokken te zijn bij de club en andere leden beter te leren kennen.

Ben jij bereid om een paar keer kantinedienst te draaien?  Meld je dan aan bij Anne Marie Roth (0612057563). Samen kunnen we zorgen voor het behoud van onze gezellige kantine op zaterdagochtend.

We kijken uit naar jouw positieve reactie!

Met sportieve groeten,

Bestuur Bruse Boys

Goed nieuws voor onze kantine! 🎉

Met trots presenteren we onze nieuwe tafels, bar-tafels en barkrukken, die mede mogelijk zijn gemaakt door de hulp Vane Montage🛠️. Onze comfortabele stoelen zijn geleverd door Duivelands Meubelhuis 🪑. En dit alles is mede mogelijk gemaakt door een mooie bijdrage van de Club van 100💜!

Kom snel langs en bewonder ons nieuwe meubilair. We hopen dat iedereen ervan zal genieten! 😊👍

We hebben goed nieuws over onze inspanningen voor verduurzaming van de club. Zoals we eerder in mei hebben aangekondigd, hebben we hard gewerkt aan het verminderen van ons gas- en elektriciteitsverbruik. We hebben hierbij hulp gekregen van de KNVB via het "energietrainer" programma en GreenSport.

We hebben verschillende ideeën onderzocht om ons gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. Nu gaan we de eerste stap zetten: een warmtepomp voor onze verwarming en extra zonnepanelen op het dak van onze "Kika tribune". In de toekomst willen we ook kijken hoe we minder gas kunnen gebruiken voor het verwarmen van het water voor de douches.

Om dit mogelijk te maken, is het belangrijk dat we financiële steun krijgen van verschillende organisaties. We zijn blij om te kunnen zeggen dat ze hebben toegezegd ons te helpen.

Afgelopen woensdag (28 juni 2023) hebben we een cheque van €15.000 gekregen van Stichting Windfonds Krammer. Dit is een geweldige bijdrage om ons doel te bereiken: energieneutraal zijn. Naast de bijdrage van het Windfonds Krammer krijgen we voor het plaatsen van de CV-ketel ook steun van Stichting Nutsfonds Zierikzee.

En er is nog meer goed nieuws: Stichting Renesse en Stichting Veldsport Bru hebben toegezegd om ons te helpen met onze plannen. Dankzij hun bijdrage kunnen we binnenkort ongeveer 32 zonnepanelen plaatsen op het dak van onze "Kika tribune". Dit onder voorbehoud dat het dak, op basis van de constructie berekening, sterk genoeg is om de zonnepanelen te dragen.

Dankzij de inzet en bijdragen van deze organisaties kunnen we de verduurzaming met een minimale investering vanuit Bruse Boys doorzetten. We zijn erg trots en willen iedereen bedanken, in het bijzonder Stichting Windfonds Krammer, Nutsfonds Zierikzee, Stichting Renesse en Stichting Veldsport Bru. Zonder hen zouden we nooit zover gekomen zijn. We hopen in september te beginnen met de plannen, zodat we op een duurzame manier kunnen blijven voetballen in Bru en omgeving!

Namens de werkgroep duurzaamheid,

Jeroen Klink, Willem de Leeuw, Willem-Jan Bosselaar

Maandagavond zijn onze kleine voetballers langs de huizen gegaan om lege flessen, blikjes en kratten te verzamelen. Met deze actie is een mooi bedrag van €𝟵𝟲𝟬,- 𝗲𝘂𝗿𝗼 opgehaald. Wij willen alle gevers, helpers én @‌market_plaza bedanken voor het mogelijk maken van dit mooie bedrag. 🤩💜

Afgelopen maand heeft er overleg plaatsgevonden tussen de werkgroep duurzaamheid en stichting veldsport. Samen hebben ze verschillende (kapitaal intensieve) mogelijkheden voor verduurzaming besproken. Ons doel is het fors reduceren van ons gasverbruik. Op dit moment werken wij hiervoor verschillende opties uit. De focus ligt op de mogelijkheid om de huidige Cv-installatie te vervangen voor een warmtepomp die ingezet kan worden voor zowel de centrale verwarming als de warmwatervoorziening (douches).

De komende tijd gaan we nadenken over een eventuele verdere investering. In dit traject worden wij als vereniging bijgestaan door de KNVB middels het traject "de energietrainer". In dit programma ontvangen we passend advies van een onafhankelijke expert op het gebied van duurzaamheid voor sportverenigingen. Om alvast vooruit te lopen op deze mogelijke investering, hebben we ook contact opgenomen met Windfonds Krammer, het Nutsfonds en de Gemeente Schouwen-Duiveland. We hopen op financiële ondersteuning, zodat we een solide financieringsplan kunnen opstellen dat het voor onze vereniging haalbaar maakt om deze investering door te zetten. Het streven is om onze prachtige vereniging verder te verduurzamen, en dit zou opnieuw een belangrijke stap in de goede richting zijn.

Helaas heeft de oude kalkwagen het begeven en daarom hebben we deze maand een nieuwe aangeschaft. De nieuwe kalkwagen gaat het ons nog makkelijker maken om de belijning van het veld op orde te houden. Deze taak wordt wekelijks uitgevoerd door Jeroen Klink en Wladimir van den Ouden. Maar daarmee is het team nog niet compleet. Lijkt het je leuk om eens in de zoveel weken een mooie wandeling over het veld te maken, waarbij je ook nog eens een nuttige taak uitvoert? Meld je dan bij Wladimir, in de kantine of via de telefoon +31 6 51848115.

Sinds begin van het jaar hebben we er weer een nieuw Technische Commissie lid bij. En dat is voor velen geen onbekende! Reinier Ketting gaat ons helpen om de commissie neer te zetten, de functies te herzien en kijken wat elke functie zou moeten gaan inhouden in de nieuwe vorm en in de juiste structuur en zal een adviserende rol hebben met betrekking tot ons voetbal beleid. Senioren spelers en trainers zullen Reiner ongetwijfeld gaan zien of horen.

Wij als Bruse Boys zijn heel blij met het besluit van Reinier, vrijwilligers zijn altijd van harte welkom! Ook iets meer doen voor de club? Vraag naar de mogelijkheden!

Supporten doen we in 2023 in stijl mét de nieuwe 𝗕𝗿𝘂𝘀𝗲 𝗕𝗼𝘆𝘀-𝘀𝗷𝗮𝗮𝗹𝘀. 💜⚽ De eerste 150 stuks zijn vanaf nu te bestellen bij Wilmar Klop (06 57274688) voor €15 per sjaal.

Het vinden van scheidsrechters is de laatste jaren moeilijker geworden maar begint dit jaar wel een hele lastige taak te worden. Voor zowel jeugd als senioren is het vinden van scheisrechters heel lastig. Fluit je als scheidsrechter elke week bij Bruse Boys? Als je dat zelf wilt is daar uiteraard de mogelijkheid toe. Mocht je met eens of twee keer in de maand je persoonlijke tax bereikt hebben zijn we daar als Bruse Boys nog hartstikke tevreden mee!

We zijn voornamelijk op zoek naar scheidsrechters voor de jeugdelftallen en voor het 3e en 4e elftal. Mocht er nou interesse zijn om en keer een wedstrijd te begeleiden? Neem dan contact op met Wilmar Klop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek hem aan op de club!