Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu zien wij het eerste lichtpuntje om de verenigingsactiviteiten weer voorzichtig op te kunnen starten: deze week heeft het kabinet besloten dat jeugd tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen.

Op dit moment is de KNVB druk bezig met het bedenken en ontwikkelen van voetbalvormen voor de jeugd. Op basis hiervan kunnen zij komen met praktische en verantwoorde tips voor trainers, zoals bijvoorbeeld het aantal spelers dat op het veld mag en hoe men vellig met de bal en andere materialen kan omgaan.

Inmiddels heeft het NOC*NSF al een protocol opgesteld met daarin alle stappen en regels om veilig en verantwoord aan de slag te kunnen gaan. Dit protocol is door deskundigen opgesteld en geldt voor alle sporten. Het kan dus zijn dat bepaalde zaken te algemeen zijn en er nog een ‘vertaalslag’ nodig is voor het voetbal. Begin volgende week hoopt de KNVB hier meer informatie over te hebben.

Ondertussen kunt u de site van de KNVB in de gaten houden. Hier houden zij ons op de hoogte van het laatste nieuws en informatie over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal.

Laat een reactie achter op dit bericht.