We hebben goed nieuws over onze inspanningen voor verduurzaming van de club. Zoals we eerder in mei hebben aangekondigd, hebben we hard gewerkt aan het verminderen van ons gas- en elektriciteitsverbruik. We hebben hierbij hulp gekregen van de KNVB via het "energietrainer" programma en GreenSport.

We hebben verschillende ideeën onderzocht om ons gas- en elektriciteitsverbruik te verminderen. Nu gaan we de eerste stap zetten: een warmtepomp voor onze verwarming en extra zonnepanelen op het dak van onze "Kika tribune". In de toekomst willen we ook kijken hoe we minder gas kunnen gebruiken voor het verwarmen van het water voor de douches.

Om dit mogelijk te maken, is het belangrijk dat we financiële steun krijgen van verschillende organisaties. We zijn blij om te kunnen zeggen dat ze hebben toegezegd ons te helpen.

Afgelopen woensdag (28 juni 2023) hebben we een cheque van €15.000 gekregen van Stichting Windfonds Krammer. Dit is een geweldige bijdrage om ons doel te bereiken: energieneutraal zijn. Naast de bijdrage van het Windfonds Krammer krijgen we voor het plaatsen van de CV-ketel ook steun van Stichting Nutsfonds Zierikzee.

En er is nog meer goed nieuws: Stichting Renesse en Stichting Veldsport Bru hebben toegezegd om ons te helpen met onze plannen. Dankzij hun bijdrage kunnen we binnenkort ongeveer 32 zonnepanelen plaatsen op het dak van onze "Kika tribune". Dit onder voorbehoud dat het dak, op basis van de constructie berekening, sterk genoeg is om de zonnepanelen te dragen.

Dankzij de inzet en bijdragen van deze organisaties kunnen we de verduurzaming met een minimale investering vanuit Bruse Boys doorzetten. We zijn erg trots en willen iedereen bedanken, in het bijzonder Stichting Windfonds Krammer, Nutsfonds Zierikzee, Stichting Renesse en Stichting Veldsport Bru. Zonder hen zouden we nooit zover gekomen zijn. We hopen in september te beginnen met de plannen, zodat we op een duurzame manier kunnen blijven voetballen in Bru en omgeving!

Namens de werkgroep duurzaamheid,

Jeroen Klink, Willem de Leeuw, Willem-Jan Bosselaar

Laat een reactie achter op dit bericht.