Bruse Boys JO13-1 kon afgelopen zaterdag met een complete selectie afreizen naar Hoogerheide, waar METO JO13-1 de tegenstander was. Deze ploeg had één puntje meer dan ons, dus bij winst zouden we goede zaken doen.

De jongens gingen na het monsterverlies van afgelopen dinsdag tegen Seolto 9-1 met frisse moed naar Halsteren. In Zevenbergen hadden ze voetballes gekregen en werden op alle fronten afgetroefd. Nadien zei Job Kieviet dat dit de slechte wedstrijd ooit was. Als team hebben we dan ook afgesproken dat het dan alleen nog maar beter kan.

Nadat we vorige week een sterke eerste helft speelden en daarna de wedstrijd uit handen gaven, zouden we afgelopen zaterdag proberen wat stabieler te spelen. Al snel werd duidelijk dat die doelstelling niet behaald zou worden...

De jongens van JO11-1 traden gisteren voor de tweede keer in een week tegen de Kogelvangers uit Willemstad. Na het verlies 4-1 uit hadden ze wat recht te zetten. Vanaf de eerste minuut was er druk van Bruse Boys. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Kogelvangers stond heel goed te verdedigen waardoor de meeste aanvallen van Bru werden geëlimineerd. Tegen de verhouding in werd een snelle uitbraakt van kogelvangers verzilverd 0-1. Doordat de jongens voelden dat ze kansen hadden bleef de druk van Bru en na de derde scrimmage voor het doel was het dan uiteindelijk toch raak 1-1. Zo mochten we ook gaan rusten. 

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van JO13-1 hun derde competetitiewedstrijd sinds de winterstop. In kakelvers gewassen shirts traden we op eigen veld aan tegen Kruisland JO13-1.

In alle vroegte verzamelden de jongens van JO13-1 zich zaterdag op Volharding. Om 9.00 uur moest er worden afgetrapt in Roosendaal, waar Alliance JO13-2 de tegenstander zou zijn. Met niet meer dan 12 man reisden we af. Okan was ziek, Stefan een weekendje weg en Jeroen deed met JO13-2 mee.

Met niet meer dan twaalf spelers moesten we afgelopen zaterdag afreizen naar Dinteloord. Vanwege ziekte konden we geen beroep doen op Thomas en Casper en ook Okan was niet van de partij. Vanwege het gemis van deze spelers zouden we beginnen in een 4-4-2 opstelling.

Vandaag op 10 maart begon voor Bruse Boys JO13-2 de competitie weer voor het nieuwe seizoen. Om 8.15uur was het verzamelen op sportpark Volharding, helaas nog steeds zonder Yorik en Tristan was ook absent. Daardoor kwam er versterking van Job van Dommele. Vol vertrouwen vertrokken we naar Noordhoek, voor heel veel een nieuwe ploeg en locatie om tegen te voetballen. Wat konden de boys verwachten en tegen welke tegenstander moest er gespeeld worden.

De warming-up onder leiding van Jarno en Thijs zag er indrukwekkend uit, keurig allemaal dezelfde oefeningen met militaire precisie deden de mannen wat ze moesten doen. Dit zag de tegenstander ook uiteraard. De zon brak door, dubbele cijfers qua temperatuur waren al bereikt dus heerlijk weer om te voetballen. Precies om 9.30uur floot de scheidsrechter af voor de start.

JO11-1 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen de JO11-1 van MZC. Doel van deze oefenwedstrijd was om te zien hoe onze jongens het tegen deze eerste klasser zouden gaan doen. Door afwezigheid van zowel Sebastian en Juriaan waren Niels en Jasper van de E2 aanwezig.

In een 8-8 opstelling begon Bru met Alex,  Ivo, Jesse achterin met Wout daarvoor en Job op het middenveld. In de aanval begon Bru met Luca op de rechts half, Roel op de links half en Job in de spits. Waarbij zowel de links als rechts half bij balverlies de opdracht kregen compact te gaan staan en samen druk te zetten.

Afgelopen zaterdag speelde Bruse Boy JO15-1 in de derde ronde van de bekercompetetie tegen Kogelvangers JO15-1 uit Willemstad. Deze tegenstander staat op een keurige derde plaats in de tweede klasse. Een tegenstander van formaat dus!

Afgelopen zaterdag reisde Bruse Boys JO15-1 vol vertrouwen af naar Veere, waar het opgenomen moest worden tegen de JO15-1 van de combinatie Serooskerke/Veere. Vol vertrouwen, omdat vorige week de nummer 4 van de ranglijst -Oostkapelle - nog resoluut aan de kant werd gezet (12-1), terwijl  Serooskerke/Veere met ruime cijfers van GPC Vlissingen had verloren, de ploeg waar wij eerder met 5-1 van wonnen. Bij winst zouden we de weg naar het kampioenschap effenen... Maar vooraf waarschuwden we elkaar: Ook Serooskerke/Veere had nog een kleine kans op het behalen van de titel. De ploeg, die al weken bovenaan had gestaan zou zeker niet mee gaan werken aan de Bruse kampioensplannen.