Aanstaande zaterdag 25 januari starten de competitiewedstrijden weer voor de seniorenteams. Bruse Boys 1 neemt het dan thuis op tegen mosselrivaal Yerseke, de nummer 5 tegen de nummer 4 die beiden 21 punten hebben.

Jort Smits is zaterdag de Pupil van de Week. Volgens Jort gaat Bru met 2-1 winnen zaterdag. Wil je meer weten over Jort? Lees dan het interview verderop. Jenneke en Els van het zangduo Jeelz zijn ook van de partij om na afloop van de wedstrijd er een muzikaal feestje van te maken in de kantine. Kom je ook zaterdag naar sportpark Volharding? Leuk, de wedstrijd begint om 14.30 uur. Kom op tijd, we verwachten veel publiek.

 

Zierikzee 18 januari 2020

Het laatste zaaltoernooi stond vandaag op het programma en Bruse Boys had er zin in en ging met de juiste energie van start tegen de Westhoek. Vanaf de eerste minuut werkten de mannen goed samen en werd er geknokt voor iedere meter op het veld. Ze wonnen dan ook dik en verdient hun eerste potje met 1-0. 

Bru JO10-1 heeft zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De Bruenaren konden aanvallend geen vuist maken tegen WIK’57 JO10-1 en gingen na de 2-3 in de tweede helft ten onder met 2-4.

Opeens is daar een rommelige kluts in de verdediging van Bru. Van dichtbij, rommelt de bal in de goal via de voet van een WIK’57 speler. De net nog fanatieke Bru-supporters zijgen ineens vijf minuten voor tijd. Onwennig kijken spelers naar de grond, terwijl doelman Bas probeert zijn teammaten op te peppen. Maar het slotoffensief blijft uit, waardoor WIK’57 als winnaar van het veld stapt.

“De teleurstelling is groot in de kleedkamer”, stelt Patrick na afloop. “De wedstrijd verdiende geen winnaar. We hadden qua organisatie in de greep. De tegentreffers waren dan ook onnodig.”

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, wetende dat zowel Bru als WIK’57 als aanvallen als handelsmerk heeft. Beide trainers weigerden ook een favorietenrol op te eisen. Niet alleen uit ontzag voor de kwaliteiten van de tegenstander, maar ook beseffend dat hun eigen ploeg bij balverlies in de omschakeling kwetsbaar zou zijn. Het leverde een gelijk opgaande wedstrijd op, waarin beide ploegen lange tijd de aanvalslust van de tegenstander wisten te neutraliseren.

Hoezeer Ralf vooraf nog hamerde op het balbezit van zijn ploeg, met daarin geduld en vastigheid als focus, juist op dat vlak viel Bru het nodige te verwijten. WIK’57 zette druk waar het kon en hield de ruimtes tegelijk compact, waardoor creativiteit en handelingssnelheid was vereist in de opbouw van de Bruenaren om door de WIK’57 linies heen te spelen.

Het controlerende blok van Lenaert, Levi en Niels dat in balbezit vaak voor de schakel tussen de verdediging en aanval moest zorgen, liet vanochtend zien op deze aspecten te kort te schieten. Ze waren minder balvast dan normaal.

Bru kwam aan de bal geen moment echt lekker in de wedstrijd, waardoor het swingende Bruse spel uitbleef. Te vaak was het een kwestie van net niet bij Bru, waardoor ook de sterkhouders in de aanvalslinie te weinig zichzelf konden onderscheiden. Boris, Bjorn en Annas kwamen zelden tot dreigende acties, terwijl Ties moeite had om het middelveld te belopen en Jim ook moeite had om zijn stempel te drukken. Gevolg was een wedstrijd, zoals ook werd verwacht, de verhoudingen op het veld op details zou worden beslist.

Vanaf de aftrap liep Bru achter de feiten aan. Een snelle 0-1 zorgde voor een moeilijke wedstrijd. Daarbij hielp de wind ook niet mee. WIK’57 was fel en dit zorgde voor pijnlijke botsingen, bloedneuzen, auw knieën en lichte pijntjes. Bru leek zich in de tweede helft te herpakken door twee snelle goals. Echter na de 2-4 zat de overwinning er niet meer in. Toch zal niet zozeer de nederlaag, maar vooral het moeizame spel in balbezig stof tot nadenken geven bij de mannen van Bru. Iets om de komende training aan te werken. Op naar de volgende wedstrijd mannen en dan pakken we gewoon de drie punten!

- Patrick Habets

Komende zaterdag staat alweer de vierde thuiswedstrijd op het programma voor de paars/witten. Na de ongelukkige nederlaag tegen de Meeuwen en de oorwassing die de mannen kregen van Oostkapelle, wordt het nu wel weer eens tijd voor een goed resultaat op Volharding. Gelukkig is de selectie na een paar rumoerige weken, met het opstappen van trainer Carlos de Jonge, weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Met de nieuwe trainer René Scholts aan het roer, werd afgelopen zaterdag gewonnen van ’s-Heer Arendskerke. Hopelijk kan die lijn doorgetrokken worden, en dat moet dan gebeuren tegen Hellevoetsluis.

Luca Moerland is bij de wedstrijd de trotse pupil van de week. De speler van Bruse Boys JO11-1 denkt dat Bru met 3-1 gaat winnen aanstaande zaterdag, maar heeft minder vertrouwen in zijn eigen wedstrijd die hij zaterdag speelt tegen MZC. Lees verder om meer te weten over Luca. Balsponsor voor deze wedstrijd tegen vv Hellevoetsluis is Mosselhandel Bout Bruinisse.

 

Het eerste elftal is na 2 wedstrijden nog ongeslagen en gaat fier op kop in de competitie na twee 4-0 overwinningen. Komende zaterdag komen De Meeuwen op bezoek, een ploeg die net gedegradeerd is uit de 1e klasse en derhalve zeker niet onderschat moet worden. Pupil van de week bij deze wedstrijd is Roos Bal uit de JO-11. Hieronder volgt een gesprekje met Roos. Aanstaande zaterdag om 14.30 uur doet zij de aftrap. Kom jij ook kijken?

Op initiatief van de Technische Commissie van Bruse Boys wordt er dit seizoen een competitie gehouden voor elftallen van spelers van onder de 23 jaar.

De doelstelling is aankomende jeugdtalenten en spelers, die net tegen de selectie aanzitten, wedstrijdritme op te laten doen, zodat ze volgend seizoen mogelijk doorstromen naar BB1 of BB2. Ook biedt de JO23 selectiespelers, die terugkomen van een blessure, de gelegenheid er weer in te komen. Daarnaast is dit elftal er voor spelers, die niet altijd aan de bak komen.

De wedstrijden worden gespeeld op de dinsdagavond. Vijf elftallen doen mee. Behalve Bruse Boys zijn dat: Duiveland, DBGC, De Jonge Spartaan en Den Bommel. Op de website is het speelschema te zien.

 

Komende zaterdag, staat voor Bruse Boys de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-20 op het programma, thuis tegen FC Axel. Pupil van de week bij deze wedstrijd is Lars Hartoog. Lars is 10 jaar en voetbalt in het JO11-1 team van onze club. Hieronder volgt een gesprekje met Lars, die we veel plezier wensen aanstaande zaterdag.

 

Hét evenement voor de jeugd van V. V. Bruse Boys vindt weer plaats!

Afgelopen woensdag heeft Jordy Ketting de eilandelijke penaltybokaal voor de categorie JO11 gewonnen, op het terrein van MZC’11. Hij schoot 4 van de 5 penalty’s raak en liet zo zijn concurrenten achter zich.
Gefeliciteerd Jordy!

Afgelopen zaterdag hebben de jongens van jo9-2 nieuwe trainingspakken gekregen. Deze pakken zijn gesponsord door Edwin ten Hoeve namens Ten Hoeve Technical Support BV uit Zuidland, waarvoor onze hartelijke dank!

Op de foto van links naar rechts: Lennert Schilperoort, Quind Voogd, Trainer Jan Derkx, Boris vd Meer, Mark Kempe, Jesse van Strien, Leider Adrie van Strien, Sam Elenbaas, Björre van Galen.

Voor wie zin heeft, is er op vrijdagen van 16.00 – 17.30 uur extra jeugdtraining. Deze zal verzorgd worden door Perry Snoep. De trainingen zullen beginnen vanaf aanstaande vrijdag 24 augustus.

Tijdens de familiedag zal Sparta o.12 een oefenwedstrijd spelen tegen een selectie elftal van Schouwen-Duiveland. In de selectie van Sparta o.12 spelen 2 jongens die van het eiland komen Rik Suur uit Burgh-Haamstede en Daniel Hanzen uit Bruinisse.