Om 11.15 uur werd er in Middelburg afgetrapt tegen de JO15-3 van Zeelandia. Deze tegenstander troffen we eerder in het bekertoernooi. Op eigen veld werd toen met 4-0 gewonnen.

Bru nam vanaf het begin het initiatief. We zaten er lekker scherp bovenop en de combinaties liepen aardig. Het Bruse overwicht leverde een aantal corners op waarbij we gevaarlijk werden. Een inzet van Lucas werd gestopt en Pepijn kwam net niet hoog genoeg om op doel te kunnen koppen. Het enige doelpunt voor rust viel na ruim een kwartier. Lucas kreeg de bal teruggelegd en haalde knap uit, 0-1. We hadden de wedstrijd voor rust al kunnen beslissen. Aart zag zijn inzet in het zijnet vliegen en een poging van Sam werd knap door de keeper gepareerd. Beide kansen ontstonden na goed combinatievoetbal. Met het uitblijven van meer doelpunten groeide Zeelandia wat in de wedstrijd en verslapte Bru enigszins. We gaven geen grote kansen weg, maar toch hielden we het onnodig spannend.

Na rust maakte Adriaan zijn debuut als veldspeler. Op de linksbackpositie zou hij een onberispelijke tweede helft spelen, waarbij hij een verfijnde techniek en goed spelinzicht op de mat legde; grote klasse! Het spelbeeld bleef na rust gelijk. Bru creëerde de kansen. Een mooie actie van Bas waarbij de achterlijn haalde en voorgaf op Sebas leverde een prima kans op. De poging ging naast. Zeelandia zette zo nu en dan wat aan, maar achterin hielden Jonathan (later Niels), Pepijn, Bram (later Kees Jan) en Adriaan de boel goed onder controle. En als het nodig was trad Tristan handelend op, waardoor hij zijn doel schoon hield.

Ondertussen bleven er kansen voor Bru komen: Bas miste, een schot van Adriaan werd in de rebound niet goed verwerkt en later was er nogmaals een poging van Bas waarbij de keeper opnieuw goed reageerde. Toch zou de 0-2 vallen. Tristan, die steeds goed voor zijn doel stond als we in balbezit waren bereikte Aart. Aart combineerde eerst met Sebas, daarna met Sam, speelde de keeper uit en tikte de 0-2 binnen. Pepijn mocht in de slotfase twee vrije trappen vanaf een interessante afstand nemen. De eerste miste wat kracht en smoorde tussen de verdedigers. Bij de tweede pakte hij het anders aan. Snoeihard en toch geplaatst schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat.

Sebastiaan mocht de eindstand bepalen. Een goed geplaatst schot betekende de 0-3. Volgende week wacht ons de eerste échte serieuze krachtmeting. Op eigen veld ontvangen we de koploper, GPC Vlissingen JO15-1. Hierbij kunnen de mannen wel wat extra support gebruiken, dus weet jezelf welkom om 10.30 uur op Volharding!

 

Laat een reactie achter op dit bericht.