Voor de mannen van JO15-1 stond vandaag de eerste echte krachtmeting op het programma. Op ons eigen 'Volharding' ontvingen we de koploper uit de derde klasse. GPC uit Vlissingen had nog geen puntverlies geleden en bovendien sprak het doelsaldo voor zich, +24. Zou het de boys lukken om deze lijstaanvoerder pijn te doen?

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we drie aandachtspunten besproken waarmee we deze wedstrijd in zouden gaan: duels, coaching en beweging. Bru begon fel en energiek aan de wedstrijd. Een eerste kans was er voor Bas, zijn schot van afstand was een fractie te hoog. Zoals gezegd speelde Bru fel, de duels werden niet geschuwd en een enkele keer greep de scheidsrechter in. Na een minuut of tien resulteerde dit in een vrije trap op een meter of 25 van ons doel. Adriaan, die een pass leek te verwachten werd verrast door het schot op doel en zag de bal via zijn vingertoppen in het doel belanden. Hoewel Bruse Boys het betere van het spel had stonden de bezoekers 0-1 voor. Maar de thuisploeg bleef met goed voetbal de aanval zoeken. Dit leverde kansen op voor Pepijn en Sam. Een mooie aanval eindigde bij Aart maar hij zag zijn harde schot door de keeper worden verwerkt tot corner.
Vanuit de hoekschop die volgde kreeg Sebastiaan de afvallende bal voor zijn voeten. Ook zijn schot ging via een verdediger over de achterlijn. Dit keer belandde de corner voor de voeten van Bas, die hard voorlangs schoot. Sam kwam net een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Bru bleef aandringen, maar meer dan een reeks hoekschoppen leverde het niet op, waardoor we met 0-1 de rust ingingen. Hoewel we achter stonden konden we vaststellen dat er goed gevoetbald werd en dat, als we daarmee door zouden gaan Bruse doelpunten niet uit konden blijven. En dan is het natuurlijk altijd lekker als vlak na rust de gelijkmaker valt. Een vrije trap van Coen vanaf links werd door Pepijn netjes binnen gekopt, 1-1. Bru wist dat er vandaag meer in zat. Pepijn, die af en toe mee op kwam bracht Milan in stelling. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Vlak daarna maakte Milan de verdiende 2-1. Een goed opgezette aanval eindigde in een kluts waarbij Milan scherp was en met rechts (!) de bal het doel in jaagde. De Bruse aanvalsdrift nam vervolgens niet in kracht af. Lucas kwam vanuit een hoekschop in kansrijke positie, maar hij miste het doel. Net als Milan was het voor Lucas de tweede keer wel raak. Opnieuw kreeg hij de bal vanuit een corner. In de verre hoek schoot hij raak, 3-1. Nog altijd was de honger naar doelpunten niet gestild. Sam kreeg een goede kans, maar hij wachtte een fractie te lang met schieten. Pepijn zag zijn vrije trap vanaf de rand van de zestien net over gaan. Met twee mooie acties was het slotakkoord voor Coen. Hij scoorde twee maal en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1. Een smetje op de wedstrijd was een gele kaart voor Lucas. Hij hield een tegenstander die door wilde breken vast. Bruse Boys JO15-1 speelde vandaag de beste wedstrijd van het seizoen. Nog altijd zonder verliespunten staan we daardoor op de tweede plaats, 1 punt achter Serooskerke/Veere dat een wedstrijd meer heeft gespeeld

 

Laat een reactie achter op dit bericht.