Onze JO13 wist gisteren de KNVB bekerfinale in Tilburg met 2-5 te winnen van ST SDO’39/HMVV/Hulsel. Daarmee wint het team de eerste grote prijs in de nog korte historie van de samenwerking! 

Het is de eerste grote prijs voor SJO BDC. Nadat er al meerdere teams zijn geweest die in hun fase een kampioenschap mochten vieren kunnen we nu dus ook een beker aan de prijzenkast toevoegen. Het behalen van een finale in zo’n grote bekercompetitie is echt een unieke prestatie. Het is het eerste jaar dat het team in deze samenstelling bij elkaar is. Onder leiding van trainers Aris van Herwijnen en Mark Jonker zijn zij het seizoen gestart en niet wetende waar het seizoen toe zou leiden. De kans dat je in een finale uitkomt is dan ook klein. Er doen namelijk een paar honderd clubs mee in een regio waarbinnen Zeeland en een aantal zones van Zuid-Holland en Noord-Brabant vallen. Dat een betrekkelijk klein clubje op Schouwen-Duiveland zo’n prestatie kan leveren is dan ook uitzonderlijk te noemen. 

Op deze stralende dag zijn de staf, de spelers, ouders en supporters in groten getale afgereisd naar SC ‘t Zand in Tilburg om de KNVB bekerfinale te spelen. Met zijn allen gezamenlijk ontbijten en daarna in de spelersbus op weg naar Tilburg. Dit was al een belevenis op zich. De trainers Aris van Herwijnen en Mark Jonker hebben geen detail overgeslagen ter voorbereiding op deze finale. Vanaf de opkomst van de teams was het een heuse bekersfeer. Er waren meer dan 200 uitbundige toeschouwers met vlaggen en rookbommen. Het was te zien dat dit de ploeg niet onberoerd liet. Ze kwamen dan ook eerst met 1-0 achter. Gelukkig hebben ze de schroom van zich af weten te spelen wat resulteerde in een 2-5 overwinning. Na de prijsuitreiking werd de overwinning al kort gevierd. Toen weer met zijn allen in de bus richting Zeeland. Eerst nog even een tussenstop in Oosterland om tijdens de rust van de nacompetitie wedstrijd Duiveland – Rillandia de beker te tonen aan het publiek. Daarna door naar Bruinisse waar de dag uiteindelijk werd afgesloten met een heus tuinfeest. De dag kon niet beter!

Vanaf deze plaats willen wij de trainers Aris en Mark van harte feliciteren en tevens bedanken voor hun inzet dit seizoen! Ook willen wij Remi van Strien mede feliciteren en bedanken voor zijn inbreng. Natuurlijk feliciteren wij ook alle spelers en ouders! Een goede onderlinge samenwerking tussen de JO13 en JO14 heeft zeker bijgedragen aan het behaalde resultaat! Op naar volgend seizoen!

Hoe is het mogelijk dat jullie onderaan staan?' Deze vraag werd na afloop van de laatste drie wedstrijden aan ons gesteld. Vorige week hielden de mannen van JO13-1 de koploper lange tijd in bedwang, afgelopen donderdag werd in de laatste seconde van de wedstrijd nipt van de nummer twee verloren en zaterdag gingen we op bezoek bij de nummer vijf op de ranglijst. Drie maal is scheepsrecht!

Bruse Boys JO13-1 kon afgelopen zaterdag met een complete selectie afreizen naar Hoogerheide, waar METO JO13-1 de tegenstander was. Deze ploeg had één puntje meer dan ons, dus bij winst zouden we goede zaken doen.

Nadat we vorige week een sterke eerste helft speelden en daarna de wedstrijd uit handen gaven, zouden we afgelopen zaterdag proberen wat stabieler te spelen. Al snel werd duidelijk dat die doelstelling niet behaald zou worden...

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van JO13-1 hun derde competetitiewedstrijd sinds de winterstop. In kakelvers gewassen shirts traden we op eigen veld aan tegen Kruisland JO13-1.

In alle vroegte verzamelden de jongens van JO13-1 zich zaterdag op Volharding. Om 9.00 uur moest er worden afgetrapt in Roosendaal, waar Alliance JO13-2 de tegenstander zou zijn. Met niet meer dan 12 man reisden we af. Okan was ziek, Stefan een weekendje weg en Jeroen deed met JO13-2 mee.

Met niet meer dan twaalf spelers moesten we afgelopen zaterdag afreizen naar Dinteloord. Vanwege ziekte konden we geen beroep doen op Thomas en Casper en ook Okan was niet van de partij. Vanwege het gemis van deze spelers zouden we beginnen in een 4-4-2 opstelling.

Vandaag op 10 maart begon voor Bruse Boys JO13-2 de competitie weer voor het nieuwe seizoen. Om 8.15uur was het verzamelen op sportpark Volharding, helaas nog steeds zonder Yorik en Tristan was ook absent. Daardoor kwam er versterking van Job van Dommele. Vol vertrouwen vertrokken we naar Noordhoek, voor heel veel een nieuwe ploeg en locatie om tegen te voetballen. Wat konden de boys verwachten en tegen welke tegenstander moest er gespeeld worden.

De warming-up onder leiding van Jarno en Thijs zag er indrukwekkend uit, keurig allemaal dezelfde oefeningen met militaire precisie deden de mannen wat ze moesten doen. Dit zag de tegenstander ook uiteraard. De zon brak door, dubbele cijfers qua temperatuur waren al bereikt dus heerlijk weer om te voetballen. Precies om 9.30uur floot de scheidsrechter af voor de start.