Bruse Boys JO13-2 speelde vandaag de derde wedstrijd in de najaarscompetitie. De vorige twee wedstrijden werd er verloren en vandaag moesten we het opnemen tegen Wemeldinge. De ploeg die 2-1 gewonnen van SSV, waar wij 5-0 van verloren hadden. Het beloofde dus een zware pot te worden.

Door afwezigheid van Isabella, Fithawit en Thomas hadden we slechts 11 eigen spelers over. Gelukkig was Daniël Jumelet bereid om weer een keer mee te spelen met zijn oude team. De tactiek was duidelijk: bij balbezit 4:3:3 en bij balverlies 4:5:1. Op die manier hoopten we het de tegenstander lastig te maken. En dat lukte! De eerste kans van de wedstrijd was voor Sydney. Hij ging ging sterk door vanaf rechts, maar de keeper kon zijn inzet keren. Verder waren er schoten van de middenvelders Manuel en Maarten. Eén van de corners,
genomen door Wessel belandde op de lat. Julia slaagde er helaas net niet in de bal binnen te lopen. Ook voor het doel van Tim was het een aantal keer spannend. Maar onze doelman stond een sterke wedstrijd te keepen.  Samen met de laatste man Wessel en Thomas en Tygo als backs kon Tim voorkomen dat er voor rust gescoord werd. Met 0-0 gingen we de rust in.
De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als voor rust. Het spel ging op en neer, maar de meeste kansen waren voor Bruse Boys. Daniel werd goed ingespeeld en draaide in een vloeiende beweging weg van zijn tegenstander waardoor hij oog in oog met de doelman stond. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt.
Yannick en Manuel losten ook nog verschillende schoten op doel. Naarmate de tijd verstreek nam de spanning toe. Een overwinning zat er in vandaag, maar een tegentreffer zou alles in een klap kunnen veranderen. En ja hoor...met nog een enkele minuut op de klok scoorde Wemeldinge de 1-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar de Bruse kanjers  toonden karakter. Vanaf de aftrap werd direct weer de aanval gezocht. Jamie, die een ijzersterke pot speelde werd binnen de 16 tegen de grond gewerkt: penalty! Jamie besloot de pingel zelf te nemen en deed dit heel beheerst, 1-1. Het eerste punt van het seizoen! Een zeer terechte beloning op al het harde werken. Met vertrouwen zien we de komende wedstrijden tegemoet!

Laat een reactie achter op dit bericht.