Vandaag op 10 maart begon voor Bruse Boys JO13-2 de competitie weer voor het nieuwe seizoen. Om 8.15uur was het verzamelen op sportpark Volharding, helaas nog steeds zonder Yorik en Tristan was ook absent. Daardoor kwam er versterking van Job van Dommele. Vol vertrouwen vertrokken we naar Noordhoek, voor heel veel een nieuwe ploeg en locatie om tegen te voetballen. Wat konden de boys verwachten en tegen welke tegenstander moest er gespeeld worden.

De warming-up onder leiding van Jarno en Thijs zag er indrukwekkend uit, keurig allemaal dezelfde oefeningen met militaire precisie deden de mannen wat ze moesten doen. Dit zag de tegenstander ook uiteraard. De zon brak door, dubbele cijfers qua temperatuur waren al bereikt dus heerlijk weer om te voetballen. Precies om 9.30uur floot de scheidsrechter af voor de start.

In het begin was het even aftasten welke ploeg als eerste het initiatief zou nemen maar de doelstelling van Bruse Boys was al snel duidelijk. Er werd druk gezet op Noordhoek, het middenveld werd snel opgejaagd waardoor er steeds snel balverlies werd geleden en Bruse Boys aanval op aanval kon opbouwen. Over meerdere schuiven werd er gezocht en uiteindelijk na 7min werd Job vrijgespeeld en knap de 0-1 binnen getikt. Daarna was de ban gebroken en ging het snel, Noordhoek kwam er niet meer uit in deze fase en al snel schoot Mees vanaf de zijkant de 0-2 binnen.

En het ging door, Duke met een afstandsschot 0-3. Door een corner kopte Jarno mooi de 0-4 binnen, de volgende corner nam Jarno zelf en draaide hem in 1x erin!!!!. Wat een fantastisch doelpunt.
Het spel was nog steeds mooi en goed om te zien maar iedereen kreeg kansen in deze fase, goed van Bruse Boys was dat ze nog steeds rond bleven spelen. Solomon schoot vanaf grote afstand hard in het doel. Daarna trof Mees wederom het doel, zijn 2e. Jarno schoot hard van afstand maar na een mooie redding van de keeper dook Mees op voor zijn 3e doelpunt en de 0-8. Wat een luxe voor de Boys. Jarno kon de 0-9 nog binnen tikken maar aan de andere kant had Noorhoek al een signaal afgegeven, Jasper moest 1x echt in actie komen met een mooie redding maar net voor rust kon hij geen redding brengen. De ruststand was dus 1-9.

In de rust was de stemming opperbest en na overleg met Marinus werden er enkele omzettingen gedaan. Jasper werd als keeper vervangen door Mees en kon zo ook mee voetballen, verdedigers mochten in de aanval staan en v.v. Ook Noordhoek had omzettingen gedaan waardoor de 2e helft veel meer een gelijkwaardige wedstijd was met leuke acties en veel strijd.
Door uiteindelijk 2 doelpunten van Jasper en Maarten is de eindestand 1-12 geworden. De Boys van JO13-2 staan na de eerste competitie ronde bovenaan. Met veel enthousiasme en in de eerste helft en met vlagen goed voetbal was het aangenaam vertoeven in Noordhoek. Volgende week is de tegenstander NVS JO13-2G.

Laat een reactie achter op dit bericht.