Afgelopen woensdag heeft Jordy Ketting de eilandelijke penaltybokaal voor de categorie JO11 gewonnen, op het terrein van MZC’11. Hij schoot 4 van de 5 penalty’s raak en liet zo zijn concurrenten achter zich.
Gefeliciteerd Jordy!

De jongens gingen na het monsterverlies van afgelopen dinsdag tegen Seolto 9-1 met frisse moed naar Halsteren. In Zevenbergen hadden ze voetballes gekregen en werden op alle fronten afgetroefd. Nadien zei Job Kieviet dat dit de slechte wedstrijd ooit was. Als team hebben we dan ook afgesproken dat het dan alleen nog maar beter kan.

De jongens van JO11-1 traden gisteren voor de tweede keer in een week tegen de Kogelvangers uit Willemstad. Na het verlies 4-1 uit hadden ze wat recht te zetten. Vanaf de eerste minuut was er druk van Bruse Boys. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Kogelvangers stond heel goed te verdedigen waardoor de meeste aanvallen van Bru werden geëlimineerd. Tegen de verhouding in werd een snelle uitbraakt van kogelvangers verzilverd 0-1. Doordat de jongens voelden dat ze kansen hadden bleef de druk van Bru en na de derde scrimmage voor het doel was het dan uiteindelijk toch raak 1-1. Zo mochten we ook gaan rusten. 

JO11-1 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen de JO11-1 van MZC. Doel van deze oefenwedstrijd was om te zien hoe onze jongens het tegen deze eerste klasser zouden gaan doen. Door afwezigheid van zowel Sebastian en Juriaan waren Niels en Jasper van de E2 aanwezig.

In een 8-8 opstelling begon Bru met Alex,  Ivo, Jesse achterin met Wout daarvoor en Job op het middenveld. In de aanval begon Bru met Luca op de rechts half, Roel op de links half en Job in de spits. Waarbij zowel de links als rechts half bij balverlies de opdracht kregen compact te gaan staan en samen druk te zetten.

Bru heeft een makkelijke ochtend gehad tegen nummer drie FC bergen. Bru won met overmacht 6-1. Dit resultaat was niet verwacht doordar Bergen de laatste weken behoorlijke resultaten behaalde. Bru stelde door deze overwinning de 5e plaats veilig. Ze mochten nog hopen op een vierde plaats maar dat zat er niet in door winst van Dauwendeale.

De mannen mochten vroeg aantreden tegen Kloetinge wat een plekje hoger op de ranglijst staat. Met een temperatur rond het vriespunt, gras dat wit zag van de vorst mochten ze beginnen. De opdracht was simpel. Hoog druk zetten zodat de keeper ontlast werd. Dit omdat onze vast keeper Alex van zijn welverdiende vakantie kan genieten. Sebas nam zijn plek in en deed dit met verve.

Kloetinge die door de kou en de hoge druk niet anders wist dan lange ballen te spelen, welke eenvoudig door Jesse, Ivo en Juriaan onderschep werden, kwam dan ook niet in hun spel. Dit zorgde ervoor dat we ons eigen spel konden spelen en netjes op konden bouwen via de zijkanten. Eerste kans was dan ook voor Bru met een hard schot van Roel die helaas rakelings voorlangs ging. Dit op aangegeven van Luca die kon opstomen naar de achterlijn. Enkele minuten later was het dan toch raak. Luca die weer de achterlijn haalde legde de bal terug op Job die goed zag dat Wout vrij stond en met een droge knal was de 0 van het scorebord.

JO11-1 heeft met 3-4 verloren van Westhoek wat hierdoor nog geen punt heeft verloren. De jongens starten fel aan de wedstrijd en zetten hoog druk. Dit resulteerde in een snelle goal van Luca. De jongens die bloed roken bleven dit nog een minuut of tien volhouden.

De jongens van JO11-1 waren afgelopen week vrij en konden zich na het bekerduel met SKNWK op gaan maken voor Kruiningen JO11-1. Van dit team werd in de beker nipt gewonnen. Afgelopen twee weken werd er intensief getraind en aan de verbeterpunten werd extra aandacht besteed.

Wat hebben de jongens ons en elkaar verrast. Ongeslagen door in de beker. Niet door toeval maar door goed voetbal! Op deze zaterdagmorgen waar heel veel wedstrijden waren afgelast mochten onze jongens aantreden tegen FC de westhoek welke ook nog ongeslagen was.

Zonder Roel en Ivo mochten ze starten in de reeds vertouwde opstelling. Dit ondanks de leiding verwachte dat ze veel meer weerstand zouden krijgen. Alex, Jesse en Juriaan als vertrouwde achterhoede. Daarvoor met Job Kieviet op het middenveld en als vleugels Wout en Sebas met als spits Jop van Dommele.

De jongens gingen voor de tweede bekerwedstrijd naar Vlissingen voor een bezoek bij S.v. Walcheren. Met de zege op zak tegen Kruiningen mochten de jongens vertrekken in de regen. De wedstrijd ging gelukkig door omdat we op kunstgras konden spelen.Bij aankomst klaarde het op en konden we zonder regen beginnen. Al tijdens de warming up bleek dat de jongens erg moesten wennen aan de ondergrond. Het was kunstgras op basis van een kunstofkorrel welke bij natte omstandigheden de ballen als een soort ijshockey-puck liet glijden.

De jongens van JO11-2 moesten al vroeg aanwezig zijn afgelopen zaterdag. Er was een heel programma wat afgewerkt moest worden. Als eerste werden de nieuwe shirts van de sponsor Vane montage uitgereikt. Nieuwe shirts met een rugnummer! Wat zijn de jongens daar trots op. Na de tactische bespreking met onze trainer Luc zijn er teamfoto’s gemaakt op het dijkje onder het bord van de sponsor. Hierna zijn van individuele spelers nog foto’s gemaakt. De foto’s zijn gemaakt door Dirk van Wolferen, bedankt Dirk.