Het afgelopen seizoen heb ik mijn best gedaan om zo veel mogelijk berichten te posten op de website om deze wat nieuw leven in te blazen, met dit bericht wil ik graag iets op persoonlijke titel plaatsen:

Voetbal voor het seizoen 2022/2023 zit er dan daadwerkelijk op. Waar ik een paar jaar geleden in de toernooicommissie van VV Bruse Boys ben toegetreden heeft dat er voor gezorgd dat het seizoen altijd een paar extra weken erbij krijgt, cadeau, hoef je niets voor te doen.

Waar we, met de toendertijds nieuwe commissie, de toernooien nieuw leven hebben ingeblazen zijn deze, met het overleven van een vervelende periode van corona, uitgegroeid tot een waar succes!

Toernooien voor de jongste jeugd, kelderklasse teams en bedrijven of niet voetballers, alles in de portefeuille van Bruse Boys. Alles bij elkaar opgeteld 6 toernooien van verschillende groten met allen hun eigen intensiteit. Waar jaarlijks terugkerende gasten op de pupillen, junioren of jeugdtoernooien deelnemen, mochten we dit jaar ook teams uit Lisserbroek, Den Bosch en Tilburg ontvangen, helemaal richting dat kleine Zeeuwse dorpje Bru(inisse). 

Als klap op de vuurpeil voor dit seizoen een nieuw concept gelanceerd samen met de hoofdsponsor van het toernooi Vollan waar we in de eerste editie het van het Vollan Oosterschelde Toernooi 22 teams mochten ontvangen in de strijd om het Oosterschelde Bokaal, wie ging er mee vandoor? De regerend kampioen die hem al 3 jaar op de schoorsteen heeft staan Michel Maaskant. Al met al mocht deze vorm een waar genoegen zijn voor de deelnemende bedrijven- en vriendenteams!

Vanuit deze kant wil ik alle mensen, teams, scheidsrechters, vrijwilligers en betrokkenen van de toernooien hartelijk danken voor hun inzet van dit jaar. Het begint een cliche te worden, maar zonder jullie zijn er écht geen toernooien. Ook wil ik in het bijzonder Market Plaza B.V. en Vollan bedanken voor hun vertrouwen en het verbinden van hun bedrijf aan toernooien, dit zie ik persoonlijk als een onwijs gave ontwikkeling om toernooien mogelijk te maken. 

Uiteraard hopen wij volgend jaar de teams weer te mogen ontvangen op onze toernooien en daarmee onze toernooien, waar mogelijk, verder uit te bereiden voor groter succes!

Het eerstvolgende toernooi is op vrijdagavond 18 augustus. Op deze avond ontvangen wij acht kelderklasse teams die zullen strijden om de Bruse Kelderklasse Cup. Vier teams zijn afkomstig van Duiveland, vier teams afkomstig van Goeree-Overflakkee. Wij ontvangen jullie graag weer op deze avond voor wat betreft toernooien!

Het Vollan Oosterschelde toernooi staat dit jaar weer op de planning!

Dit jaar is de opzet van het toernooi net even iets anders dan voorgaande edities.
7 vs. 7
Half veld
Teams mogen een mix van dames en heren zijn
Bedrijven teams welkom!
Net zoals elk jaar, veel gezelligheid!

Het toernooi staat op de planning voor 17 juni aanstaande op Sportpark Volharding!
Aanmelden kan bij Wilmar: 06 57 27 46 88

Meer info? www.tournify.nl/live/vollanoosterscheldetoernooi

 

Aankomende zaterdag is het dan zo ver, de herstart van de competitie voor het eerste elftal.

Bij deze herstart neemt de selectie van Michel Maaskant het op tegen Kapelle wat zevende staat met twee punten meer. Geen onmogelijke missie, wel hele belangrijke punten voor de aansluiting.

Nu de winterstop voorbij, is de selectie weer aangevuld met spelers die de ziekenboeg hebben verlaten. Zou een complete selectie en de honger naar punten kunnen vertaalt worden naar een mooie negentig minuten?

Het zal u daarnaast vast niet ontgaan zijn, het complex bestaat deze maand tien jaar! De tribune is schoon, de dugouts zijn gewassen, de nieuwe doelen zijn geplaatst en het veld is top! Wanneer de weergoden het toelaten kan er ook weer op het hoofdveld gespeeld worden.

Balsponsor van deze wedstrijd is Mosselkwekerij M. en M. Padmos

Zien we u morgen, zoals tot op heden nog steeds verwacht, op een zonovergoten Volharding?

 

Nu de winterstop voorbij gaan we al voorzichtig vooruit blikken naar de toernooien van dit seizoen. Hiervoor is de toernooicommissie nog op zoek naar een aantal deelnemende teams. Mocht je een team weten of kennen waar wij nog naar op zoek zijn? Benader hun!

Klik op het artikel om de afbeelding beter te kunnen zien!

Binnenkort volgt er meer info over een nieuw toernooi wat dit jaar wordt georganiseerd!

Na veel overleg en gebeurtenissen afgelopen seizoen zijn de selecties voor aankomend seizoen bekend! Via deze link: https://bit.ly/3udgQ3h is het mogelijk de selecties voor volgend jaar te zien. De leiders zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden van de selecties. In nieuwe groepschats zal verder de benodigde informatie gedeeld worden wat betreft de voorbereiding per team.

De technische commissie wenst iedereen een fijne zomerstop toe en alvast veel sportief plezier voor volgend seizoen!

Het kabinet heeft weer nieuwe maatregelen aangekondigd, met deze nieuwe coronamaatregelen zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen.

Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. De personen die functioneel noodzakelijk zijn voor deze wedstrijden, zoals scheidsrechters, vrijwilligers, begeleiders en rij-ouders, houden toegang tot de accommodaties.

Tussen nu en 1 november heb je de mogelijkheid je pasfoto op de spelerspas te updaten. Je kunt dat doen via de Voetbal.nl app. Zorg voor een goedgelijkende, recente foto van jezelf. Meer info over het foto formaat en de voorwaarden vind je via deze link.

 

Afgelopen week is er weer de welbekende editie van Voetbaljournaal Beveland en Schouwen-Duiveland uitgebracht. In deze tijd zijn zij vanzelfsprekend erg blij dat zij de editie kunnen realiseren en doen zij dan ook enorm hun best om in deze tijd de clubs toch in het zonnetje te zetten.

In deze editie ook een stuk over Pepijn:

Het hing al een paar dagen in de lucht, maar dinsdagavond kwam dan het officiële bericht naar buiten: vier weken lang geen wedstrijden in het amateurvoetbal.⠀⠀

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen is publiek voorlopig niet welkom bij de wedstrijden. Tevens is de kantine gesloten.

In beginsel gelden deze maatregelen voor een periode van drie weken.

Nadere informatie is te vinden op de websites van de overheid en de KNVB.

Na aanleiding van vorig seizoen wordt er ook dit seizoen een competitie gehouden voor elftallen van spelers van onder de 23 jaar.

De doelstelling is aankomende jeugdtalenten en spelers, die net tegen de selectie aanzitten, wedstrijdritme op te laten doen, zodat ze volgend seizoen mogelijk doorstromen naar BB1 of BB2. Ook biedt de JO23 selectiespelers, die terugkomen van een blessure, de gelegenheid er weer in te komen. Daarnaast is dit elftal er voor spelers, die niet altijd aan de bak komen.

Afgelopen week heeft Bruse Boys Remi van Strien gepresenteerd als nieuwe coördinator voor de scheidsrechters. Remi heeft hierin akkoord gegeven om scheidsrechters te regelen voor de wedstrijden van de jeugd zowel de wedstrijden van de senioren. Naast het trainersschap bij de JO15 gaat Remi deze taak ook op zich nemen.

Om deze taak zo goed mogelijk uit te voeren heeft zou de kersverse coördinator graag nog willen beschikken over enkele nieuwe arbiters. Om de taak net wat soepeler te maken en het voor de arbiters net wat leuker, zou het een mooie bijkomstigheid zijn als er enkeling bereid is om op zaterdag een wedstrijd in goede banen te leiden. Hier gaat het dan om de wedstrijden vanaf JO12 t/m de senioren.

Mocht u geïnteresseerd zijn, of zou u wat voor een team willen betekenen. Neem dan vrijblijvend contact op met Remi! Dit kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 81 09 49 50

Het is een bizarre tijd nu, normaal gesproken zijn dit de mooiste maanden van het voetbalseizoen. Veel activiteiten, kampioenschappen, toernooien, nacompetities, drukte in de kantine, genieten in het zonnetje langs de lijn en noem maar op. We missen het allemaal op dit moment en hopelijk kunnen we straks aan het begin van het seizoen weer allemaal genieten van dit mooie spelletje en alles er om heen!

Bruse Boys is ooit begonnen op een weitje bij een boerderij aan de Langeweg bij Bruinisse, waar bij wijze van spreken voor de wedstrijd nog even de koeien-vlaaien verwijderd moesten worden. Een kleine vereniging met misschien enkele tientallen leden. Gemeentesecretaris en later burgemeester C.H. van der Linde speelde er prominent in de achterhoede. Veel stelde het niet voor. Tot in de jaren zestig het nieuwe sportterrein onder aan de Boomdijk werd geopend, zo goed als midden in het dorp. Het aantal elftallen groeide gestaag en op het hoofdveld kwam zelfs een scorebord, met de hand te bedienen, maar toch. Van sponsoring was nog geen sprake. Maar de tijden zijn veranderd.

(Bron: PZC)

Linksom of rechtsom, Bruse Boys is er in september ‘gewoon’ bij als de competitie start. Penningmeester Willem-Jan Bosselaar spreekt zijn zorgen uit. ,,Tot aan augustus lopen we 60.000 euro mis. Natuurlijk, de club zal blijven bestaan. Maar we moeten er véél voor doen.”

De toernooicommissie is weer bijeen geweest en heeft de data vastgesteld van de toernooien van Bruse Boys voor het seizoen 2019-2020.

Vrijdag 5 juni Pupillentoernooi
Zaterdag 6 juni
Juniorentoernooi 
Zaterdag 13 juni   
Oosterscheldetoernooi
Vrijdag 19 juni Kelderklassetoernooi

 

Seizoen 2020-2021

Zaterdag 22 augustus   
Grevelingentoernooi

Dit seizoen organiseert Bruse Boys weer nieuwe fifatoernooien. Een toernooi zal voor de jongere afdeling van de club worden georganiseerd worden en het andere toernooi voor de ouderen.

Vrijdagavond 06-12-2019 zal het eerste toernooi plaats vinden. Dit toernooi wordt georganiseerd voor iedereen tot en met 15 jaar. Iedereen die mee wilt doen met dit toernooi en in de leeftijdscategorie valt, mag gratis meedoen. Graag dat de deelnemers zich aanmelden via deze link. Het toernooi begint om 18.00 en zal rond de klok van 21.00 afgelopen zijn. Vrienden mogen ook aangemeld worden. http://bit.ly/fifajeugd. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Van Den Ouden Makelijkaardij!

Afgelopen zaterdag heeft de tweede editie van het Grevelingentoernooi plaats gevonden bij Bruse Boys. Waar 8 teams, waaronder Bruse Boys 1 en 2, zich van de beste kant hebben laten zien om de cup te veroveren bleken de heren van Roda Boys uit Aalst het sterkst. Een geslaagd, en tamelijk warm voorbereidingstoernooi is in goede harmonie afgesloten. Gepaard met een diner waar iedereen van kon genieten mogen we terugkijken naar een geweldig toernooi!

In de JO18 poule bleek Zaamslag de sterkste ploeg. Op onderling resultaat hebben zij gewonnen van Bruse Boys JO18 die tweede zijn geworden!

 

Na de seizoensopening van de hoofdmacht en het tweede elftal van Bruse Boys ondervindt aanstaande zaterdag, 24 augustus,  het team van Carlos de Jonge de volgende beproeving. Het Grevelingentoernooi vindt dit jaar weer plaats op Sportpark Volharding. Waar acht seniorenteams strijden om de Grevelingencup, waaronder Bruse Boys 1, is er dit jaar ook een poule voor de JO18. De weersverwachtingen lijken goed te zijn voor zaterdag. Het is dan ook zeker de moeite waard om de hoofdmacht en de JO18 te steunen!

Dinsdag 6 augustus staan VC Vlissingen en Barendrecht tegenover elkaar op sportpark Volharding. Tijdens deze oefenwedstrijd is onze eigen Yarick Dorst te bewonderen bij de derde divisionist uit Barendrecht.

De zondag-eersteklasser VC Vlissingen verloor vorig seizoen in de tweede ronde van de nacompetitie, waardoor zij na vijf seizoenen uit de hoofdklasse degradeerde.

Barendrecht wacht nog altijd op de eerste overwinning in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder verloren zij al van o.a. ASWH en Jong FC Groningen. Aanstaande zaterdag spelen zij thuis de jaarlijkse dorpsderby tegen hoofdklasser Smitshoek. Deze ploeg is Bruse Boys de afgelopen jaren een aantal keer tegengekomen in de eerste klasse. 

De wedstrijd tussen Barendrecht en VC Vlissingen begint aanstaande dinsdag om 20:00 en de entree is gratis.

 

 

 

De KNVB heeft in een video uitleg gegeven over de zes grootste veranderingen in de spelregels voor het seizoen 2019/2020. De nieuwe regels gelden voor zowel profs als amateurs.

In de uitleg worden veranderingen besproken over de strafschoppenserie, plek van wisselen, doeltrap, scheidsrechtersbal, kaarten voor stafleden en het muurtje. Zo is het sinds dit seizoen bijvoorbeeld toegestaan om een doeltrap al binnen het strafschopgebied aan te nemen.

Het is voor spelers en scheidrechters handig om de regels te kennen om verrassingen tegen te gaan in het nieuwe voetbalseizoen.

De grootste veranderingen van de spelregels worden in deze video uitgelegd door de KNVB.

 

Clubprogramma

Programma voor de komende week

vr 6 okt

21:00

za 7 okt

09:00
DVV '09 JO12-2 - SJO BDC JO12-1
09:15
SJO BDC JO11-3 - MZC'11 JO11-3
09:15
SJO BDC JO9-1 - DBGC JO9-2JM
09:30
Prinsenland JO13-1 - SJO BDC JO13-1
10:00
SJO BDC JO11-1 - Alliance JO11-1
10:15
DVV09 JO8-2JM - SJO BDC JO8-1
11:15
MOC'17 JO15-2 - SJO BDC JO15-1
11:15
ST SJO BDC/SKNWK MO17-1 - SC Welberg MO17-1
11:45
Wemeldinge JO15-1 - SJO BDC JO15-2
12:00
12:30
Bruse Boys 2 - Tholense Boys 2
14:00
ODIO JO17-1 - SJO BDC JO17-1JM
14:30
Bruse Boys 1 - Klundert 1
14:30
Duiveland 3 - Bruse Boys 5
15:00
De Markiezaten 3 - Bruse Boys 4

Clubuitslagen

za 30 sept

Internos 1 - Bruse Boys 1
5 - 2
Bruse Boys 4 - Vrederust 2
1 - 1
Bruse Boys 5 - MZC'11 5
2 - 2
MOC'17 3 - Bruse Boys 2
3 - 0
5 - 3
ODIO MO17-1 - ST SJO BDC/SKNWK MO17-1
3 - 1
ST SKNWK/DZC'09 JO15-1JM - SJO BDC JO15-2
11 - 1
SJO BDC JO17-1JM - Tholense Boys JO17-1
4 - 1
Hoeven JO11-1 - SJO BDC JO11-2
4 - 4
SJO BDC JO15-1 - ODIO JO15-1JM
3 - 3
SJO BDC JO13-1 - MZC'11 JO13-1
0 - 7
WFB JO11-2 - SJO BDC JO11-3
0 - 17
SJO BDC JO12-1 - WIK'57 JO12-1
2 - 6