Een verhaal dat begint met een gerucht en eindigt met het abrupte vertrek van René Scholts. De trainer van het eerste elftal heeft gisteren laten weten per direct op te stappen. Een besluit waar, ondanks eerdere berichtgevingen van verschillende bronnen, de spelersgroep geen enkele invloed op heeft gehad. De situatie zoals deze nu is gelopen, betreuren wij als bestuur enorm.

Op dit moment zit de technische commissie en het dagelijks bestuur samen om de situatie te bespreken en op zoek te gaan naar passende oplossingen. Een verdere toelichting en hopelijk mooie plannen kun je aanstaande vrijdag van ons verwachten.

Voor dringende vragen kun je contact opnemen met Wim (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Willem-Jan via (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De KNVB heeft de RegioCup in het leven geroepen om alle voetballers dit seizoen toch nog in actie te kunnen laten komen. Het wachten is nu op versoepelingen, die het daadwerkelijk spelen mogelijk maken.

Er wordt gevoetbald volgens een poulesysteem. Poules variëren in grootte. Leidend daarbij is de reisafstand tussen de verschillende clubs. Uiteraard zijn lange rijtijden niet gewenst. Dat neemt niet weg dat Bruse Boys ‘buiten het eiland’ tegenstanders treft, bijvoorbeeld op Zuid-Beveland.

De poule-indeling voor de senioren is uitgesteld. Dat betekent dat voor deze categorie de wedstrijden voor de RegioCup later dan 11 mei gespeeld zullen worden als ze al doorgaan. De KNVB is hierover in onderhandeling met de Rijksoverheid.

Het wedstrijdschema komt op de website te staan.

Aanstaande dinsdag, 13 oktober, speelt Bruse Boys JO23 tegen Melissant JO23. In eerste instantie zou deze wedstrijd in Melissant plaatsvinden, maar i.v.m. de kwaliteit van het veld is de wedstrijd verplaatst naar sportpark Volharding. Aanvang: 19.45u.

Na overleg met de KNVB is besloten om de wedstrijd van het eerste elftal van morgen tegen Strijen af te lasten. Een van onze spelers heeft binnen zijn familie een aantal besmettingen. Daarnaast zijn er drie spelers met hem vorige week naar de uitwedstrijd gereden. Natuurlijk kunnen wij geen risico nemen en daarom is er besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Opnieuw blijft Bruse Boys 2 met lege handen achter. Dat het een lastig jaar ging worden was vooraf duidelijk, wanneer het dan tegenzit wordt dit gevoel bevestigd. Bru had tegen Pelikaan recht op meer, maar verloor in een aantrekkelijk duel met 0-1.

Opnieuw een ruime nederlaag voor Bruse Boys 2. Terecht, maar dit keer wel met kansen voor de paarshemden.

De gedachte vooraf was mooi: na lange tijd weer genieten voor de trouwe lezers van een verslag van Bruse Boys 2. Het verslag is er, genieten was het echter niet bij afgelopen zaterdag. De derby, thuis tegen MZC, ging duidelijk naar de bezoekers: 0-3.

De eerste trainingen zijn al weer achter de rug, en vanaf volgende week worden ook de eerste oefenwedstrijden gespeeld. Het volledige programma voor het eerste en het tweede elftal tot aan de start van de nieuwe competitie op 19 september ziet er als volgt uit:

Donderdag 13 augustus DVV'09 cup te Dirksland: Bru 1 - WFB 1 om 20.00 uur
Donderdag 13 augustus Kapelle 2 - Bru 2 om 20.00 uur

Bruse Boys 2 heeft in Nico Schoute de nieuwe trainer voor het seizoen 2020/ 2021 gevonden.
 
Nico is een (oude) bekende in Bruinisse. In het seizoen 2004/2005 en het daaropvolgende seizoen werd hij als hoofdtrainer tweemaal (!) kampioen met Bruse Boys 1 en promoveerde Bru van de 4e naar de 2e klasse. Tussen 2013 en 2016 beleefde Nico zijn tweede periode bij Bruse Boys, als trainer van Bruse Boys 2.
 

Mark Bleiji, speler van SKNWK, volgt het spoor van Jarno van Nieuwenhuize.

Ook Bleiji is namelijk in het seizoen 2020/2021 in het shirt van Bruse Boys te bewonderen. De voetballer kwam vier seizoenen geleden over uit de jeugd van MZC'11 en wilde eigenlijk toen al, zo meldt de website van het Nieuwerkerkse SKNWK, naar Bruinisse gaan. Hij besloot alsnog om met wat vrienden bij SKNWK JO19 te gaan spelen. Echter, omdat deze vrienden (onder andere Julian van Nieuwenhuize en Kenneth Boogerd) al eerder vertrokken naar Bruse Boys en ook Jarno van Nieuwenhuize aankomend seizoen naar ‘Bru’ gaat, heeft Bleiji besloten om de overstap te maken. 

(Bron: WereldRegio)

De toernooicommissie heeft helaas besloten om de geplande toernooien te schrappen. Mochten er later dit jaar nog toernooien worden georganiseerd, dan houden we jullie hiervan op de hoogte.