VLISSINGEN - Yarick Dorst (18) werd dinsdag gekroond tot Speler van de Week in het kader van de Zeeuwse Voetbal Awards. De jongeling van Bruse Boys toonde zaterdag stalen zenuwen toen hij in blessuretijd mocht aanleggen voor een strafschop tegen FC Axel. Hij verzilverde dit buitenkansje en bezorgde ‘Bru’ zo een 2-2-gelijkspel. Met dat punt kwam Bruse Boys weer een stap dichter bij het kampioenschap in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Komende zaterdag kan Dorst met zijn ploeg de titel binnenhalen als het zelf wint bij Serooskerke en de andere achtervolgers ook punten verspelen.

Trainer van de Week werd Steven Seedo, die in zijn eerste jaar als trainer van de nieuwe fusieclub FC De Westhoek meteen een periodetitel veroverde in de vierde klasse A. Het zwaarbevochten 3-3-gelijkspel tegen Bevelanders volstond daar zaterdag voor.

In de andere vierde klasse werd SPS gekozen tot Club van de Week. De club uit Poortvliet had in het paasweekeinde geen last van kampioensstress en won twee keer (van Hansweertse Boys en Apollo’69). Het Doelpunt van de Week kwam op naam van Salim Ben Sellam in het bekerduel van Vlissingen in en tegen Zundert (0-6).

De verschuivingen in het PZC-topscorersklassement waren beperkt in het paasweekeinde. Uit de top tien was alleen Can Kiran trefzeker namens Terneuzen. Hij bracht zijn seizoenstotaal op 20 treffers. Koploper Daniël Wissel had tijdens het weekeinde weinig te duchten van zijn andere achtervolgers. Ten eerste kwam slechts een handvol van hen in actie en ten tweede waren de schutters wiens teams wel in actie kwamen niet bijster productief.

Laat een reactie achter op dit bericht.