Bruinisse stond zaterdag in vuur en vlam. Tegen Den Bommel behaalde de plaatselijke trots het benodigde punt om kampioen van de tweede klasse te worden. Het feest was groot, maar wat wil je? Geen Zeeuwse club die zo vaak kampioen wordt als Bruse Boys. De club mag zich gemeten over de afgelopen zestig jaar recordkampioen noemen. De titel van zaterdag was de veertiende in die periode. Aan dat aantal komt geen enkele andere Zeeuwse club. Het dichtst in de buurt komen HVV´24 en Vlissingen met elk tien kampioenschappen.

Bruse Boys kan volgende week een nieuwe directe achtervolger krijgen. De Noormannen staat op de drempel van het kampioenschap in de vierde klasse (hoewel de machine de laatste tijd wat hapert en de voorsprong nog maar een punt is). Lukt het, dan staat ook de club uit Westkapelle op tien titels.

Voor Marco Groeneveld van Bruse Boys betekende het zaterdag zijn eerste kampioenschap als trainer. Met Zierikzee en Arnemuiden was hij er al meerdere malen dicht bij, maar – waar anders in Zeeland – in Bruinisse poetste hij dat vlekje op zijn cv weg.

Ook als alleen de recente geschiedenis in ogenschouw wordt genomen, mag Bruse Boys zich recordkampioen worden. De nieuwste titel betekende de vierde in deze eeuw: één keer in de vierde klasse (2005), één keer in de derde klasse (2006) en nu voor de tweede keer in de tweede klasse (2015 en 2017).

Zoals in de tabel te zien is, moet Bruse Boys de kampioenseer van de 21ste eeuw delen met Vlissingen en Jong Ambon, die ook allebei vier keer kampioen zijn geworden.

bru13

Laat een reactie achter op dit bericht.