Het onderaan staande Bruse Boys uit Bruinisse vecht voor de aansluiting met de ander staartploegen. Oude Maas kan bij winst wat ruimer ademhalen en afstand nemen van de onderste regionen.
Direct vanaf de aftrap legt Oude Maas de tegenstander het vuur na aan de schenen. Binnen 10 minuten heeft eerst Darragh Zondervan net voorlangs geschoten en redt de doelman nog maar net na een hard schot van Elvis Versluis. Bruse Boys komt er niet aan te pas.

Na 18 minuten stoomt Patrick Fernand op links weer eens op. Nagenoeg op de achterlijn wordt hij neergelegd en mag Elvis Versluis de vrije trap nemen. Waar iedereen een voorzet verwacht, jaagt hij hem juist direct het doel in. Een verdiende 0-1 voorsprong voor Oude Maas. Lang kunnen de Oude Maas spelers hier echter niet van genieten. Binnen 2 minuten staat hel al weer gelijk. Een diepe bal valt tussen doelman Jeroen Kloosterman en rechtsback Chris da Silva in. Nummer 3 de linksbuiten van Bruse Boys is de lachende derde en scoort eenvoudig de 1-1. Bruse Boys gaat door met aanvallen. Oude Maas is de weg kwijt en als alweer de linkerspits aan een rush begint lijken de Oude Maas verdedigers als vanzelf om te vallen om de aanvaller een vrije doortocht naar het vijandige doel te verlenen. Er is geen houden aan en de 2-1 staat dan ook na ruim een half uur spelen op het scorebord. In het laatste kwartier van de eerste helft blijft Bruse Boys de gevaarlijkste ploeg. Hoewel nog wat halve kansen worden gecreëerd komen de gasten uit Bruinisse niet meer tot scoren. Ook Oude Maas weet nauwelijks enig gevaar meer te stichten, zodat de rust met een 2-1 achterstand wordt bereikt.

Na een donderspeech in de rust hoopt trainer Ton van Bremen zijn mannen te hebben wakker geschut. Ook met een dubbele wissel hoopt Oude Maas het tij nog te kunnen keren. Bruse Boys wordt stevig onder druk gezet. Aanval na aanval wordt over het gras uitgerold. Echter enig gevaar levert dit in eerste instantie niet op. De verdedigers van Bruse Boys staan steeds weer op de juiste plek om de bal richting hun spits te schieten. En is de spits even niet te bereiken, dan is het ook geen enkel probleem om de bal maar een haal te geven over de zijlijn heen. Vervelend voor de tegenstander, maar o zo effectief. Hoewel de druk op het doel van Bruse Boys steeds verder toeneemt, blijven echt grote kansen achterwege. Sterker nog, wanneer de bal door de voorhoede van Bruse Boys aangenomen kan worden, staat de spits ineens oog in oog met doelman Jeroen Kloosterman. De aanvaller heeft echter zijn krachten al verschoten en kan niet meer dan een krachteloos rollertje produceren waar niemand wakker van ligt. De tijd begint te dringen om in ieder geval nog tot een doelpunt te komen voor Oude Maas en alsnog gelijk te spelen. Verdediger Collin Goudt wordt nog naar het front gestuurd, maar ook hij kan uiteindelijk het verschil niet maken. Na nog een paar minuten blessuretijd waarin ook niet meer wordt gescoord wint Bruse Boys met 2-1 en blijven de punten in Bruinisse achter. Voor Oude Maas komt zo de nacompetitie steeds dichter bij.

Aanstaande zaterdag wordt hierin een belangrijke wedstrijd als Nieuwenhoorn op bezoek komt. Aanvang 14.30 uur op sportpark Albrandswaard.

 
Laat een reactie achter op dit bericht.