Bruse boys is er opnieuw in geslaagd om een thuiswedstrijd te winnen. Na de winterstop al weer de vijfde overwinning, na een enerverende wedstrijd tegen Oostkapelle. Bru begon lichtelijk gehandicapt aan de wedstrijd. In vergelijking met vorige week waren Michel Maaskant (geblesseerd) en Olaf Willemse, Sander van 't Hof en Tim von Unen (allen geschorst) niet inzetbaar. Dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou gaan worden was vanaf het beginsignaal van Scheidsrechter Klerks duidelijk.

Beide ploegen begonnen fris van de lever met aanvallende intenties. In de 11e min. leverde dat al de 1-0 op voor de paarshemden. Perry Potappel schoot met buitenkantje rechts net van buiten het strafschopgebied knap raak via de binnenkant van de paal. Even later moest het zelfs 2-0 worden. Mats Willemse legt uit een vrije trap de bal panklaar voor Domenique van den Berg, maar die raakt vlak voor het doel de bal totaal verkeerd. Het antwoord van Oostkapelle liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet van Sander Versendaal kopt Maarten Hazelaar de bal langs de onnodig, of anders te laat, uit zijn doel komende Julian Vane. Bru zit echter niet bij de pakken neer, en amper twee minuten later staat het al weer 2-1. Op nieuw een vrije trap, dit keer voorbij de tweede paal. Nu poeiert Domus de bal met zijn witte rechterschoen schitterend in de uiterste hoek. Hierna neemt de equipe van Harro Hazelaar het heft in handen. Bru komt er bijna niet meer uit, en Oostkapelle laat met goed combinatievoetbal zien waarom het bij de titelkandidaten behoort. Het wachten is op de gelijkmaker, maar Bru gaat de onderbreking in met een 2-1 voorsprong.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar de eerste kans is voor Bru. Johan Vroegindeweij kopt uit een hoekschop de bal in het zijnet. Duidelijk is dat de achilleshiel van Oostkapelle in de defensie ligt, en dan vooral bij stilstaande situaties. Het blijft een uiterst vermakelijke wedstrijd, en in de 59e min. wordt het zelfs 3-1. Domus onderschept een bal, hij stuurt de onvermoeibare Ingmar Quist diep, en diens voorzet wordt door de goed naar binnengekomen Rick Jonker snoeihard in het dak van het doel geschoten. Maar Oostkapelle geeft niet op, en in de 67e min. valt dan ook de aansluitingstreffer. Wouter Verduijn legt de bal opzij naar Jidde Rotte, en met een diagonaal schot verrast hij de niet vrijuit gaande Julian. Zo lijken het nog 23 lange minuten te gaan worden voor Bru, maar dan steekt Oostkapelle de helpende hand toe. Jochem Hazelaar had er blijkbaar geen zin meer in, eerst mekkert hij net zo lang tegen Scheidsrechter Klerks zodat die niets anders meer kan doen dan geel trekken, wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom. En amper een minuut later maait hij de in de rust voor Mats ingevallen Marc Bijdevaate tegen de groene zoden, en krijgt hij zijn tweede. In de 79e min. gevolgd door een tweede Oostkapelse rode kaart. Dit keer heel wat ongelukkiger. Jidde Rotte raakt Julian van Nieuwenhuize op het moment dat hij een vrije trap wil nemen en Julian de bal wegtikt. Opzettelijk, zo oordeelt scheids Klerks, tot groot ongenoegen van de Oostkapelse bank.

Wedstrijd beslist denk je dan, maar niets is minder waar. Bru weet niet om te gaan met de overtal situatie, en in de 81e min. komt Oostkapelle zelfs op gelijke hoogte. Na een knappe actie van Maarten Hazelaar over de linkervleugel schiet de onverwoestbare spits Arjan Pattenier prachtig raak. Toch raapt Bru zich weer bijeen, en krijgt dè kans op 4-3. Maar Rick schiet de bal oog in oog met doelman van Wuyckhuyse net naast de verkeede kant van de paal. In de 89e min. volgt dan toch de ontlading. Uitblinker Domus, die een aanhoudende plaag voor de Oostkapelse defensie was, schiet de bal bij de tweede paal onder de flaterende van Wuyckhuyse binnen. Hij kan zelfs de score nog opvoeren, maar een inzet wordt door van Wuyckhuyse met de voet gered, en in de laatste minuut gaat zijn glijdende inzet via de paal en de lat miraculeus de goal weer uit. Maar de Bruse overwinning kwam niet meer in gevaar. Een compliment aan beide ploegen voor de heerlijke wedstrijd, en eerlijk is eerlijk Oostkapelle had een punt verdiend. Zelfs met negen man bleef het voor de winst gaan.

Volgende week wacht de derby tegen MZC'11. De wedstrijd op sportpark den Hogen Blok begint om 14.30 uur.

 

Laat een reactie achter op dit bericht.