Bruse Boys 2 heeft een belangrijke overwinning op de ploeg in vorm Zwaluwe weten te boeken. In een wedstrijd waarin de wind een hevige rol van betekenis speelde, wist Bru de punten in eigen huis te houden.

Met de eerste helft de wind in de rug wilde Bru graag op voorsprong komen, waardoor het ook met aanvallende intenties aan de wedstrijd begon. Toch was het Zwaluwe dat de eerste kans kon noteren, maar na een goede counter werd er niet met scherpte afgerond. Bru bleef, niet altijd met goed voetbal, de aanval zoeken. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen, maar deze bleven onbenut. Gerard Vogel kwam een aantal malen gevaarlijk door maar zijn pogingen misten net wat precisie, of de keeper lag in de weg. Justin de Keijser schoot de bal over na een goede aanval en Dennis Hoep zag zijn inzet op het allerlaatste gekeerd worden door de doelman toen de 1-0 binnen leek te vallen.

Nadat ook na een aantal gevaarlijke corners de stand nog niet was veranderd, leek Zwaluwe het doel van de eerste helft te hebben gehaald. Namelijk om zonder tegendoelpunten aan de tweede helft met meewind te kunnen beginnen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers zelfs bijna op voorsprong toen een schot niet goed werd verwerkt, maar Matthijs Verstrate bij de rebound wel alert was en zijn doel schoon hield.

Het tweede bedrijf was nog maar net op gang totdat een ploeg tot scoren kwam. Na een goede aanval kreeg Justin de Keijser de bal aan de linkerzijde van het veld, waarna hij de bal voorgaf en Rowdy van der Vlist de bal bij de tweede paal knap binnen wist te werken.

Een welkome en verdiende voorsprong dus voor de thuisploeg, welke ook bijna weer gemakkelijk uit handen werd gegeven. Een te korte terugspeelbal werd onderschept, maar tot Bruse opluchting naast het doel gewerkt. Niet veel later verdubbelde Bru de marge, toen Dennis Hoep op doel schoot na een individuele actie. De keeper zat hier nog aan, maar Corne Buijs was er als de kippen bij om de bevrijdende 2-0 binnen te schieten.

In het resterende half uur dat nog gespeeld moest worden kregen beide ploegen nog de nodige kansen. Het was dat bij Zwaluwe de scherpte (meestal al bij de eindpass) ontbrak en Bruse Boys de kansen die het kreeg ook niet wist te benutten. Zo hadden Nathan Olree en Perry Brinkman nog goede schoten maar werden deze op het laatste moment geblokt.

Al met al een goede overwinning. Al was het veldspel zeker niet altijd goed, de punten bleven in een lastig duel tegen een stugge ploeg op Bru. Volgende week maakt Bru de oversteek om bij NOAD op te komen draven. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat Bruse Boys riant eerste, met 10 punten voorsprong. Er kunnen dus hele goede zaken gedaan worden wanneer daar gewonnen wordt, alhoewel de komende tegenstander gebrand zal zijn op revanche na de 4-0 overwinning voor Bru in de eerdere ontmoeting.

Laat een reactie achter op dit bericht.