Bruse Boys 2 is ternauwernood in het spoor van koploper VVGZ gebleven. Het venijn zat ‘m in deze slechte wedstrijd met flinke wind zonder twijfel in de staart. Een bizarre slotfase, waarin het in de 86e minuut nog 0-0 stond, zorgde toch voor een 2-1 overwinning voor Bru tegen het Dordtse EBOH.

De wedstrijd was van een zeer slecht niveau, maar leverde wel het nodige spektakel op. Bru begon nog aardig aan de wedstrijd, waarin het de eerste helft tegen de wind in speelde. Dit was van grote invloed op het spel, maar zoals gezegd: Bru opende wel sterk. Druk vanaf de eerste minuut en controle over de wedstrijd, met enkele hoekschoppen en vrije trappen op tegenstanders helft tot gevolg. Grote kansen kwamen hier echter niet uit voort, waarna het spel ook langzamerhand achteruit ging. Vér achteruit.

Enkele keren kwam Bru er gevaarlijk uit, zo had Tom Blomaard een mogelijkheid maar zijn schot was te gehaast, waardoor de doelman deze kon pareren. Verder was er nog één goede aanval, maar ook dit leverde geen goal op. Verder kon Bru niets inbrengen, maar was het ook niet dat het in de problemen kwam. Eenmaal vloog een afstandsschot door de wind gedragen op de lat, waar even later een goal terecht wegens buitenspel werd afgekeurd.

Een slechte eerste helft dus, met weinig hoogtepunten. Tweede helft met de wind mee, volle bak erop kleunen zou je dus denken de tweede helft met de wind in de rug en doelpunten nodig. Echter, na een minuut in de tweede helft kwam de thuisploeg heel goed weg. Na slordig balverlies konden meerdere spelers van EBOH eruit komen, één op één met doelman Jarno Kloet werd er tot Bruse opluchting gelukkig op de paal geschoten. De fase die volgde was wederom niet best.

Na een minuut of 65 spelen ging dan eindelijk een Bruse wind richting de kantine. Dit leverde dan ook grote kansen op, maar meermaals werd de doelman op het pad gevonden. Rick Jonker stuitte op de doelman, evenals Tom dit deed. Rudi van der Bijl zijn poging strandde ook op hem en enkele gevaarlijke aanvallen werden niet goed uitgespeeld.

In de 86e minuut dus nog 0-0, maar hierna volgde spektakel. Bru leek de gelukkige winnaar te worden. Ben von Unen ging goed door aan de rechterzijde, trok de bal voor en kwam via via voor de voeten van Rudo van den Berge. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog binnen. Een ontzettend lelijke, maar ó zo belangrijke goal. Een minuut later was het echter alweer gelijk.

Bru stapte niet vooruit, maar liet EBOH aan de bal. Een teruggelegde bal werd in de bovenhoek geschoten en zo leken beide ploegen toch met een punt te eindigen. Maar niets was minder waar. EBOH had de bal, Bru onderschepte deze en gaf een lange bal op Tom. Hij gebruikte mijn lichaam slim, in de ogen van de Dordtse opponent door middel van een overtreding, waarna hij de bal voortrok. De bal werd aangeraakt en belandde voor de half liggende Rick zijn voeten, welke binnen wist te tikken. 2-1 dus in de absolute slotfase! Een bizarre ontknoping waarin de emoties nog hoog op liepen, maar Bru uiteindelijk de gelukkige winnaar was. Onterecht was het ook niet, maar een gelijkspel had het wedstrijdbeeld ook niet verkeerd gedaan.

Toch blijft Bru hierdoor op één punt van VVGZ (na het uit de competitie halen van ASWH). Het spelbeeld zal beter moeten, iedereen weet dit, maar al met al toch een mooi verhaal om te vertellen na zo’n slotfase en ontzettend belangrijke punten. Volgende week naar Etten-Leur, op bezoek bij Internos. 

Laat een reactie achter op dit bericht.