In een wedstrijd tegen laagvlieger Internos heeft Bruse Boys 2 de punten mee huiswaarts genomen. Nadat er met een minimale voorsprong werd gerust, Internos in de tweede helft op gelijke hoogte kwam, werd er uiteindelijk 1-2 gewonnen.

Waar er thuis met 10-0 van Internos werd gewonnen, had Bru nu beduidend meer moeite met deze tegenstander. Op een hobbelig veld met veel wind en een bal die de wedstrijd ervoor waarschijnlijk bij de c’tjes werd gebruikt, werd er onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter afgetrapt. Bru had veel de bal deze wedstrijd, maar kon behalve een schot uit de tweede lijn niet gevaarlijk worden in de openingsfase. Internos kon hier echter helemaal niets tegenover zetten, waardoor de 0-0 tussenstand halverwege de eerste helft een logisch gevolg was.

Hierna kreeg Bru toch wat mogelijkheden. Tom Blomaard werd de diepte ingestuurd, maar de scherpte in de 16 ontbrak. Enkele minuten later was het wel raak, al was daar een dood spelmoment voor nodig. De rentree van Julian Nieuwland werd gevierd met een doelpunt, want zijn vrije trap vanaf de zijkant werd bewust laten lopen, waardoor de bal bij de tweede paal binnenrolde.

Na de rust kon Bru de wedstrijd al vrij snel beslissen, maar deed dit niet. Na een vrije trap kreeg Tom de bal voor zijn voeten, maar zijn inzet belandde op de paal. Hierna volgde een fase dat Internos wat druk ging uitoefenen richting doelman Julian Vane. Dit leverde na zo’n uur spelen de gelijkmaker op, nadat er niet adequaat genoeg werd gecommuniceerd en een voorzet binnenvloog.

Bru moest nu. Het kreeg kansen maar de bal ging er nog niet in, een kopbal van Julian ging net naast evenals die van Tom. Het spel werd er niet beter op, maar Bru had wel weer de overhand. Dit leverde een kwartier voor tijd de voorsprong op, al was het weer uit een standaardsituatie. Na een hoekschop kwam de bal voor Tim von Unen zijn voeten, die zich tot matchwinner kroonde. Want een strijdlustige slotfase die volgde, leverde geen doelpunt voor één van de ploegen op.

Zo wist Bru deze pot zeer moeizaam te winnen, maar zijn de punten wederom binnen. Volgende week staat de burenruzie op het programma. Dan komt Duiveland op bezoek, waar uit (geflatteerd) met 0-3 werd gewonnen. Volgende week zal er opnieuw gewonnen moeten worden, om de titelaspiraties levend te houden.

Laat een reactie achter op dit bericht.