Afgelopen zaterdag kwamen de laagvliegende kraaien op bezoek. De derby tegen Duiveland, dat strijdt tegen degradatie, eindigde in een zéér eenvoudige en ruime winst. Met 5-0 werden de buren van oud Bru trainer Nico Schouten terug naar huis gestuurd.

Binnen drie minuten was het al raak. Na een aanval van achteruit, ging Rick Jonker er na een slimme combinatie aan de zijkant vandoor. Hij kruiste voorlangs en schoof beheerst binnen. Binnen 10 minuten was het al 2-0. Nathan Olree zette knap door aan de linkerkant en trok de bal voor, welke zeer knap werd afgemaakt door Tom Blomaard. Hij kroop voor zijn man en was messcherp, zoals we hem graag zien.

Een luxe dus, zo vroeg in de wedstrijd. Tussendoor was overigens doelman Julian Vane belangrijk, nadat hij (naar later bleek de enige) redding moest brengen. Een inzet dichtbij werd op hem geschoten. Hierna had Bru weer de overhand, iets wat het de hele wedstrijd zou hebben. Bru zette Duiveland vroeg onder druk, wat er niet aan te pas kwam. Enkele volgende kansen waren nog niet raak, zo werd nog een inzet van de lijn gehaald, maar na zo’n half uur spelen was het wel weer raak. De zeer sterk spelende Rick schoot na een hoekschop binnen. Ook de 4-0 (nog voor rust) kwam uit een standaardsituatie. De geheel vrijstaande Tim von Unen kon van dichtbij binnenkoppen. Een zeer ruime voorsprong dus, nu het spel nog zien vol te houden in het tweede bedrijf.

Dit was iets wat (zoals vaker) niet lukte. Bru liet Duiveland wat meer voetballen en geloofde het eigenlijk wel. Toch kwam het na zo’n uur spelen op 5-0. Tom ging goed door, trok de bal voor en Eric Duffener kon bij de tweede paal binnenschieten. Hierna volgde voor beide ploegen nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Zo eindigt deze zeer sportieve burenruzie in een ruime, eenvoudige en terecht overwinning voor de thuisploeg. Koploper VVGZ wist ook weer te winnen, waardoor het steeds meer gaat lijken op een allesbeslissende clash in de laatste speelronde. Dan moet er echter wel gewonnen blijven wonnen, om te beginnen aanstaande zaterdag bij rode lantaarndrager Klundert. 

Laat een reactie achter op dit bericht.