Bruse Boys 2 heeft zich moeiteloos weten te plaatsen voor de finaleronde in de nacompetitie. Na het eerdere gelijkspel in Koudekerke, werd het thuis tegen VCK afgemaakt: 6-2.

Een korte samenvatting is voldoende voor deze wedstrijd. Bru wist een prima eerste helft op de mat te leggen in de hitte. De 1-0 viel nadat Rudi van der Bijl zijn afstandsschot binnen zag vliegen, na een fout van de doelman. Niet veel later was het 2-0. De prima leidende scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen na een handsbal. Tommy Pronk schoot dit buitenkansje binnen.

Nog voor rust maakte Tommy de 3-0, na een mooie geplaatste bal vanaf randje 16. Een uitstekende eerste helft dus. Maar ook na rust kon Bru tot scoren komen, nadat Pieter Maaskant na een mooie solo om de keeper heen ging en binnenschoof. De mooiste goal kwam echter op naam van VCK. Na balverlies op het middenveld werd er vanaf een meter of 40 over doelman Jarno Kloet geschoten.

4-1, maar Bru raakte niet in paniek. Het kon zelfs uitlopen, eerst ging Dennis Hoep over de rechterkant door waarna hij beheerst in de korte hoek binnenschoot. Even later was het Alwin Knop die het laatste Bruse doelpunt van de middag maakte. Het slotstuk was echter alsnog voor VCK, nadat de 6-2 werd binnengeschoten uit een voorzet.

Een uitstekend resultaat dus. In de finaleronde wacht Walcheren, wat met overtuigende cijfers Pelikaan heeft uitgeschakeld. Een domper van de wedstrijd tegen VCK is dat de onfortuinlijke Julian Nieuwland en Perry Potappel, in hun Bruse debuutseizoen, opnieuw met blessures naar de kant moesten. Aanstaande zaterdag wordt er thuis om 14.30 afgetrapt, tegen Walcheren dus. 

Laat een reactie achter op dit bericht.