Na een spannende strijd in de nacompetitie is Bruse Boys 2 erin geslaagd te promoveren! Nadat eerst VCK over twee wedstrijden werd verslagen zorgde de ploeg van de afscheid nemende gebroeders Verwest voor degradatie van Walcheren.

 

Na het eerdere gelijkspel thuis moest Bru op tweede pinksterdag zien te winnen in Vlissingen. Al na 7 minuten gin het de goede kant op, want via via belandde de bal voor de voeten van Dennis Hoep. Hij rondde koelbloedig alleen voor de doelman af. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk. Een voorzet kon niet worden weggewerkt, waarna de spits binnen kon prikken. 

Bru ging niet bij de pakken neerzitten en was deze pot duidelijk de betere. Walcheren gokte, weeral, constant op de lange bal. Gevaarlijk kon het hieruit niet worden. Bruse Boys wel, zo zag Tim von Unen zijn schot net weggewerkt worden door de doelman en ging Pieter Maaskant zijn kopbal over. Op slag van rust kreeg Bru dé kans op de voorsprong. Tommy Pronk werd de diepte ingestuurd, ging om de doelman heen maar twijfelde hierna te lang. Zijn poging werd vervolgens van de lijn gehaald. In de tegenstoot die volgde moest Julian Vane redding brengen, want anders keek Bru tegen een achterstand aan.

In de wetenschap dat het met deze stand verlengen was, gingen beide ploegen de tweede helft tegemoet. Dit leverde een heel rommelige fase op. Eigenlijk wisten beide ploegen geen kansen te noteren en voor het doelpunt wat volgde was dan ook een fout vooraf nodig. In zijn laatste wedstrijd voor Bru werd Tom Blommaard de diepte in gestuurd, waarna zijn schot bij de eerste paal via de keeper zijn benen binnen vloog. Een enorme opsteker dus, waarna Bru eigenlijk geen moment meer in de problemen is gekomen.

De beslissing bleef echter nog uit. Tommy zag zijn vrije trap op de lat belanden, een bal die zeker meer had verdiend. Ook enkele andere gevaarlijke momenten leverde nog geen definitieve klap op, maar deze kwam er wel in de 86e minuut. Dennis wist met de kwaliteit die alleen hem eigen is, namelijk de bal vanuit de kluts weer constant meekrijgen, alleen voor de doelman te komen. Speelde hem voorbij en maakte de bevrijdende 1-3. Een enorme vreugde uitbarsting ontstond en de promotie was een feit. 

In de lange blessuretijd moest Julian nog een keer knap redding brengen op een kopbal, waarna het laatste fluitsignaal klonk. Een 1-3 overwining dus, maar belangrijker: Promotie! 

Volgend seizoen speelt de ploeg in de reserve 1e klasse. Zeer terecht overigens ook gezien de (na)competitie. 

Laat een reactie achter op dit bericht.