Opnieuw heeft Bruse Boys in de laatste minuten enorm goede zaken gedaan. Nadat het na 70 minuten op achterstand kwam tegen Terneuzense Boys, boog de ploeg de 0-1 om naar een terechte 3-1 overwinning.

 

De openingsminuut was er één welke beide richtingen op voor wat commotie zorgde. Rudi van der Bijl kreeg de bal in eigen 16 tegen de hand, zonder dat er een fluitsignaal klonk. In de hierop volgende counter werd de doorgebroken Gerard Vogel neergelegd. Wel een fluitsignaal, maar geen kaart. Hierna was Bruse Boys even de betere ploeg, maar werd na een minuut of 10 Terneuzen steeds dreigender. Tot doelpunten wisten de Zeeuws Vlamingen niet te komen, waar Bru in de tegenstoot op voorsprong leek te komen. Na een uitstekende actie schoot Rick Jonker helaas net over. Op slag van rust behoedde Julian Vane Bru op een achterstand. In een één op één situatie was hij de baas. Het op de counter loerende Terneuzen kwam dus gelukkig niet op voorsprong. 

Ook net na rust was er een enorme mogelijkheid voor de bezoekers. Nadat Bru slap uit de kleedkamer kwam, kon een voorwaartse van Terneuzen van vijf meter vrij inschieten. Met alle geluk wist Julian de bal uit het doel te werken. Hierna nam Bru het heft in handen. Bru had constant de bal, maar wist nog niet tot scoren te komen. De sterk ingevallen Marco van der Wielen speelde Tim von Unen knap vrij, welke een mooi schot had van een meter of 20. Helaas spatte deze bal uiteen op de lat. Hierna was Marco zelf dichtbij een doelpunt, maar zijn goede schot werd door de doelman zijn vingertoppen uit het doel gehouden.

In een tegenstoot leek Rudo van den Berge de boel onder controle te hebben, maar zijn te zachte kopbal terug belandde voor de voeten van de spits van Terneuzen. Na een overtreding van doelman Julian kon de scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje werd benut. Zo stond Bru op achterstand en kon Terneuzen nog meer dan ze al deden achterover leunen. Echter was het enkele minuten later al gelijk.

Na een hoekschop viel de afvallende bal voor Eric Duffener zijn voeten. Van een meter of 20 haalde hij verwoestend uit in de korte kruising. Een absoluut schitterende, maar bovenal belangrijke goal. Het slotoffensief was aangebroken en Bru kreeg enkele grote kansen. Rudo wist tot tweemaal toe niet met zijn hoofd te scoren en ook Marco zijn kopbal ging net naast. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal wist Bru op voorsprong te komen. Een hoekschop van Tim vloog er direct bij de tweede paal in. Diep in de blessuretijd maakte Rick na zijn doelpuntendroogte de verdiende beslissende treffer. Opnieuw werd een duel gewonnen door Thomas Maaskant, waarna hij met zijn kopbal direct Rick de diepte in stuurde. Alleen voor de doelman maakte hij geen fout.

Zo wint Bru nu dus opnieuw in de laatste minuten. Waar het voor de winterstop in deze wedstrijden telkens net mis ging, trekt het nu wel aan het langste eind. Volgende week op bezoek bij zo'n ploeg waar in de heenwedstrijd op het laatste van werd verloren. Dan wordt koploper de Meeuwen bezocht en zal de ploeg maar al te graag revanche willen nemen. 

Laat een reactie achter op dit bericht.