Op bezoek bij rode lantaarndrager Oostkapelle heeft Bruse Boys 2 met alle moeite gewonnen. Op een slecht veld leek er niets aan de hand, maar moest het in de slotfase alsnog flink aan de bak, met een uiteindelijke 1-2 als resultaat.

 

Na een slordige openingsfase nam Bruse Boys het heft in handen. Dit had direct al moeten zorgen voor een vroege voorsprong, maar toen Bryan Jumelet er aan de rechterkant vandoor kan en richting vijandelijke doel ging, was zijn bal op de geheel vrijstaande Gerard Vogel niet op maat. Een minuut of 10 later moest Bryan van ver komen om een vrije doortocht te creëren, maar zijn schot van ver ging helaas over.

Oostkapelle kon hier niets tegenover zetten, maar hield het zwak spelende Bru vrij gemakkelijk op de nul. Toch viel er nog voor rust een doelpunt. Rudo van den Berge schoot keihard binnen na een hoekschop van Justin de Keijser.

Vrij snel na de rust was de 0-2 een feit. Een mooie diepe bal van Justin werd door Rick Jonker meegenomen welke alleen voor de doelman goed beheerst afrondde. Zo kon Bru gemakkelijker gaan voetballen en had het hierna de beslissing moeten maken. Nadat Gerard Rick diep stuurde, was hij dit keer niet koelbloedig genoeg, waardoor de derde goal uitbleef.

Bru had de wedstrijd onder controle, maar toch liet het Oostkapelle terug in de wedstrijd komen. Na een communicatiefout in de achterhoede, dook de spits alleen op voor Rien Giljam, waarna de 1-2 werd binnen geprikt.

Met nog 20 minuten te spelen wist Bru dat het aan de bak moest. Op het zware veld was het moeilijk om nog tot goed voetbal te komen, waar Bru met uitbraken loerde op de beslissing. Of het werd niet goed uitgespeeld, of de doelman van Oostkapelle voorkwam de beslissing. Zo bleef het lang spannend en moest Bru in de slotfase knokken om de overwinning over de streep te trekken. Enkele gevaarlijke momenten werden niet benut, waarna de overwinning een feit was.

Het was niet goed, maar wel terecht gewonnen. Zo zijn er weer drie punten bijgeschreven en doet Bru uitstekend mee. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij VVGZ. Hopelijk valt hier weer een overwinning bij te schrijven.

Laat een reactie achter op dit bericht.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten