Een zeer erbarmelijk spelend Bruse Boys 2 heeft in de absolute slotfase bij VVGZ alsnog een punt gepakt. Waar er thuis heel gemakkelijk van de ploeg uit Zwijndrecht werd gewonnen, moest het nu aan de bak om een punt uit het vuur te trekken.

 

Nadat de pupillen klaar waren mocht Bru op het zonovergoten sportpark aantreden op het kunstgras van VVGZ. Bruse Boys mocht doelman Mark Giljam verwelkomen voor zijn rentree binnen de Bruse teams. Mark moest direct aan de bak en heerste zoals we hem kennen. Dat hij in de periode dat hij gestopt was als vliegende keep heeft gespeeld was ons onbekend, maar enkele malen kwam hij heel goed uit zijn doel en wist hij meevoetballend Bru uit de brand te helpen.

Hoewel Bru niet speelde en niet heel dreigend kon worden, kreeg het in de eerste helft toch een aantal mogelijkheden. Eerst ging Rick Jonker goed door aan de linkerzijde, maar zijn poging werd gepakt door de doelman. Bryan Jumelet had aan de rechterzijde hetzelfde, ook zijn inzet werd gepareerd. Een kopbal van Rick ging naast en een vrije trap van Rudi van der Bijl over. Mark moest nog eenmaal aan de bak bij een schot, maar wist zijn doel nog schoon te houden. Zo was de matige eerste helft afgesloten met een 0-0 stand.

VVGZ stond goed georganiseerd en wist Bru onder bedwang te houden. Het eerste kwartier na de thee was van wat betere hand, maar ook nu kon het niet echt gevaarlijk worden. Wel had het enkele hoekschoppen waardoor de druk op de thuisploeg werd opgevoerd. Toch was de grootste mogelijkheid voor VVGZ. Na een afvallende bal uit een hoekschop werd het schot van de lijn gewerkt door Justin de Keijser. Lang bleef het hierdoor gelijk.

Nadat Bru een hoekschop mocht nemen, wist VVGZ binnen enkele tellen te scoren. Een communicatiefout bij de gebroeders von Unen leidde een counter in, waarna iedereen schaapachtig stond te kijken en niemand met het idee kwam om in te grijpen. De 1-0 was een feit. Hierna moest Bru echt aan de bak en moest de lakse instelling verdwijnen. Echte kansen kreeg het niet, al ging Tim zijn vrije trap rakelings over.

VVGZ vergat de beslissende goal te maken en Bru had eigenlijk geen recht meer op een punt, aangezien er niets werd gecreëerd na de openingstreffer. Ondanks de druk, kwam het niet tot kansen. Althans, zo leek. Rick had een hele knappe actie op de rechterflank en wist de geheel vrijstaande Ben aan te spelen, welke de gelijkmaker binnen wist te tikken.

Zo kwam Bru in de absolute slotfase toch nog goed weg met een punt. Heel slecht veldspel, maar uiteindelijk toch nog een punt. Volgende week komt DESK op bezoek, dan zal het ongetwijfeld beter moeten.

Laat een reactie achter op dit bericht.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten