Op bezoek bij koploper Wieldrecht leek Bruse Boys 2 zich te gaan herstellen van de kansloze missie vorige week. Bru gaf na een hectische slotfase de overwinning toch nog uit handen.

 

Bruse Boys stond de eerste helft enorm goed. Doordat het de laatste weken moeilijk is om voldoende spelers mee te nemen, was gekozen voor omzetting van tactiek. In de eerste helft werkte dit uitstekend. Wieldrecht kwam er niet aan te pas en Bru werd gevaarlijk uit de tegenstoot. Dat de ploeg na zo’n half uur spelen op voorsprong kwam, was dan ook niet tegen de verhoudingen in.

De 0-1 was een counter uit het boekje en uitstekend uitgespeeld. Rick Jonker werd de diepte ingestuurd, maar door de doelman ver naar de buitenkant verdreven. Zijn voorzet kwam bij Perry Potappel welke de inlopende Gerard Vogel aan zag komen. Gerard schoof beheerst de 0-1 binnen.

In de fase die volgde had Bru meer moeten doen met de fouten die de ploeg uit Dordrecht achterin maakte, helaas bleef het bij die ene goal. Na de rust ging Bru door met waar het de eerste helft mee bezig was. Controleren en loeren op de tegenstoot.

Wieldrecht gaf meer druk, maar die zorgde voor meer ruimte bij Rick. In zo’n tegenaanval werd Rick binnen de 16 neergelegd, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan een penalty geven. Gerard schoot via de vingertoppen van de doelman raak. Zo was het 0-2 en had Bru de zaken uitstekend voor elkaar.

Na zo’n uur te hebben gespeeld ging de wedstrijd een heel andere kant op. De leidsman wist zijn stempel in deze fase steeds meer te drukken. In eerste instantie kwam Bru hier nog mee weg. Wieldrecht kreeg een penalty mee nadat Justin de Keijser de bal op zijn borst kreeg maar de scheidsrechter hands zag. Deze zeer slappe penalty was recht door het midden echter een prooi voor doelman Julian Vane.

Enkele tellen later was het wel 1-2, toen na een afgeslagen hoekschop niet goed werd verdedigd en een afvallende bal kon worden binnengeschoten. Hierna leek Bru de storm te hebben doorstaan en hield het lang de 1-2 vast. Tegenhouden en zo nu en dan eruit proberen te komen. Toen in de 81e minuut bij zo’n tegenstoot slordig balverlies werd geleden met teveel man voor de bal, was er alle ruimte voor de thuisploeg. Wieldrecht wist hier met een knap schot maximaal van te profiteren.

Wieldrecht drukte door en Bru moest in de 86e minuut capituleren. Moest letterlijk, want het gaf zich niet zomaar gewonnen. Na een duel bij een hoekschop bleef Julian binnen zijn eigen doelgebied liggen. De scheidsrechter liet doorspelen en enkele tellen later mocht er op goal worden geschoten, wat de 3-2 betekende.

Na deze bijzondere beslissing volgde de nodige kaarten voor Bru, waaronder twee gele voor Gerard. In de absolute slotfase werd het nog 4-2, zo werd er op een heel nare manier verloren. Wieldrecht kroop door het oog van de naald, Bru staat met lege handen. Volgende week nieuwe kansen, dan op bezoek bij runner-up (en in verliespunten nummer één) de Meeuwen.

Laat een reactie achter op dit bericht.