Na de bittere pil vorige week bij koploper Wieldrecht, moest Bruse Boys 2 nu op bezoek bij het in verlies punten bovenaan staande de Meeuwen. Opnieuw was er een kleine nederlaag, na een onwerkelijke beslissing van de leidsman.

 

Bru hanteerde dezelfde tactiek als vorige week. De eerste tegenslag viel echter al snel te verwerken, toen Pieter Maaskant na een harde overtreding op hem het veld al moest verlaten. Jochem Vogel moest hem vervangen. Bru had de zaakjes op orde, de Meeuwen kwam er niet echt aan te pas hoewel het wel iets gevaarlijker was. De grootste kans werd net naast gekopt. Bru kreeg in de eerste helft één grote mogelijkheid. Rick Jonker had een goede actie, stuurde drie man het bos in maar zijn inzet werd op het laatste gepakt door de doelman.

Zo was de gelijke ruststand een terechte. Bru stond wederom goed en de Meeuwen had moeite om hier doorheen te komen. Dit was de tweede helft niet anders. De Meeuwen had nu het voordeel van de zeewind in de rug, maar kon niet echt gevaarlijk worden. De ploeg uit Zoutelande kon enkele schoten afvuren, maar echt veel moeite had Bru hier niet mee.

Tot in de 75e minuut de scheidsrechter zijn stempel moest drukken. Fouten mogen gemaakt worden, daar zijn we mensen voor. Gelukkig heeft de FIFA daarom de regels van een assistent-scheidsrechter, echter is het een belachelijke fout om deze voor Jan met de korte achternaam te laten staan, wanneer je als scheidsrechter op 30 meter afstand staat. Een voorzet werd door een spelers van de Meeuwen zo’n drie meter buitenspel (aldus supporters van de Meeuwen zelf) al dan niet geraakt. Echter stond hij dan hinderlijke buitenspel voor onze doelman Julian Vane. De scheidsrechter beweerde dat de aanvaller niet eens buitenspel stond, waarna Jeroen Klink zijn vlagsignaal werd genegeerd en er niet eens geluisterd werd naar zijn uitleg. De andere ingevallen A-junior Jop de Waal kreeg vervolgens de directe rode kaart na commentaar op de leiding (‘rot toch op man’). Niet slim dus, maar te begrijpen.

Bru leek zich gewonnen te geven, enkele tellen later was het 2-0. Met een man meer wist de Meeuwen goed te profiteren van de ruimte dat het kreeg. Bru moest oppassen dat het niet een grote uitslag zou worden, want de 3-0 leek ook in de maak. Deze werd echter net over geschoten. Toen in de 88e minuut de sterk spelende Jesse Bolier nog een keer een kanonskogel in zijn voeten had en de bal op fantastische wijze in de verre kruising te schieten, werd het toch opeens nog spannend. Bru geloofde opeens weer in een puntje. Het leek nog een grote kans te gaan krijgen, maar Rudo van den Berge zijn inzet werd op het laatste net geblokt.

Zo verliest Bru dus opnieuw nipt, mede na een arbitrale dwaling. Volgende week kans op herstel, dan komt laagvlieger Oranje Wit op bezoek. Om 12.30 of om 14.30, dat is nog niet bekend.

Laat een reactie achter op dit bericht.