Nadat het de laatste weken niet meezat bij Bruse Boys 2, is het kwartje nu wel de goede kant opgevallen. In de laatste minuut werd er revanche genomen op de eerdere uitnederlaag.

 

Een doelpuntrijke eerste helft zorgde voor spektakel bij de (neutrale) toeschouwer. Het was zeker geen goed voetbal, eerder een foutenfestijn. Toch was het duel leuk voor het oog. Na een minuut of 10 spelen kwam Zwaluwe op voorsprong, nadat Bru eerst wat dreigender was geweest. Een foute terugspeelbal werd genadeloos afgestraft. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk. Met de wind in de rug knalde Rudi van der Bijl een vrije trap vanaf een meter of 25 hard tegen de touwen.

De fase hierna was voor de bezoekers, maar Bru kwam op voorsprong. Na een goede actie van Eric Duffener belandde zijn schot op de doelman zijn vuisten. De rebound was weggelegd voor Gerard Vogel. Bruse Boys was nu de ploeg welke niet lang mocht genieten van de voorsprong. Na een miscommunicatie achterin, viel de bal tussen Jesse Bolier en Julian Vane. De spits van Zwaluwe liep op Julian op, waarna hij een penalty verdiende. Deze werd binnengeschoten.

Het spel golfde op en neer en dit betekende de voorsprong opnieuw voor Zwaluwe. Opnieuw werd een fout in de Bruse achterhoede afgestraft. De 2-3 was een feit, echter nog niet de ruststand. De rentree van Marc Bijdevaate werd opgeluisterd met een prachtig doelpunt. Hij kreeg de bal ingespeeld van Jesse, draaide speelde zich goed vrij bij zijn tegenstander en schoot  van een meter of 20 fantastisch in de kruising. Zo was het 3-3 en konden beide ploegen eindelijk gaan rusten.

In de tweede helft moest Bruse Boys het doen met de wind tegen. Een zware opgave, maar er werd wel beter gevoetbald in deze helft. De eerste kans was ook voor de thuisploeg, na een uitstekende aanval kon Marc Bijdevaate niet scoren, want zijn stift werd helaas op waarde geschat door de doelman. Hierna kwamen een aantal grote kansen voor Zwaluwe. Eerst belandde een bal op de paal, werd er in vrije positie over geschoten en kon Rudo van den Berge een bal van de lijn keren.

Bru kwam er moeilijk aan te pas, maar kreeg toch een grote mogelijkheid. Na een goede voorzet, kopte Gerard helaas net over. Zwaluwe ging vol voor de aanval, maar gaf hierdoor ook ruimte weg. Het leek echter bij een gelijkspel te blijven, totdat Bru met een uitstekende aanval van de ruimte gebruik maakte. Eric Duffener legde de bal panklaar bij Gerard, welke de winnende binnen wist te knikken. Bru pakte zo in de laatste minuut de overwinning, een heerlijk gevoel.

Morgen wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt Walcheren alweer op bezoek. Ook op deze ploeg is er iets goed te maken, na de eerdere 1-0 uitnederlaag.

Laat een reactie achter op dit bericht.