Na de late winst tegen Zwaluwe is er nu in ene doelpuntenfestijn opnieuw een overwinning geboekt door Bruse Boys 2. Walcheren werd terecht en ruim verslagen met 6-3.

 

Walcheren gaf in de openingsfase veel gas. Bru had hier moeite mee, maar kon wel als eerste gevaarlijk worden. Ben von Unen zijn schot ging helaas naast. Na een minuut of 10 nam de druk van Walcheren af waarna Bru de regie overnam. Het kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Marc Bijdevaate zag zijn schot gepareerd worden door de doelman, maar Ben wist de 1-0 uit de rebound binnen te tikken.

Vijf minuten later was het 2-0. Met een hele knappe actie ontdeed Maarten Franken zich van twee tegenstanders en speelde hij zich goed vrij voor de doelman, welke hij kansloos liet met een hard schot. Zo zat Bru op rozen en werd het restant van de eerste helft rustig uitgespeeld.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Bru had de bal en Walcheren kon hier weinig tegenover zetten. De 3-0 viel na een minuut of 10 in de tweede helft. Marc werd de diepte ingestuurd en volleerde op prachtige wijze raak.

Niet veel later kon Walcheren echter iets terugdoen. Bruse Boys werd gemakzuchtig en dit zorgde na balverlies voor de 3-1. Echter ging Bru niet bij de pakken neerzitten, maar nam het heft weer in handen. Rudo van den Berge gaf een lange peer naar voren, Marc pikte de bal op en wist op fraaie wijze zijn tweede van de middag te maken, waarna de marge weer drie was.

Na een minuut of 70 spelen kwam Walcheren weer iets dichterbij. Na een duel met Ben in de eigen 16 liet de Walcherse spits zich slim vallen, waarmee hij een penalty kreeg. Deze werd onberispelijk raak geschoten. De fase die volgde had Bru meerdere malen moeten scoren. Maar Marco van der Wielen en de ingevallen Richard Braam konden helaas niet tot scoren komen. Hierna lukte Marco dit wel, nadat hij een voorzet van Marc binnen wist te werken. De 5-2 was een feit, maar na wederom gemakzuchtig verdedigen werd het nog 5-3.

Het slotstuk was alsnog voor Bruse Boys. Maarten onderschepte de bal en stuurde de geheel vrijstaande Marc de diepte in. Hij wist met een lage schuiver zijn hattrick te complementeren. Zo heeft Bru een 6-3 overwinning weten te boeken en de afgelopen week zeven punten gehaald. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek in Terneuzen. Eventueel zit er nog een onverwacht toetje in voor Bruse Boys, want het staat opeens goed in de laatste periode.

Laat een reactie achter op dit bericht.