Bruse boys 2 is er net niet in geslaagd om een periodetitel te pakken. In de laatste minuten kreeg het een tegengoal, waardoor het niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen vv Arendskerke.

 

Op een warme zomerdag wist Bruse Boys dat het veel de bal zou hebben. De eerste kans was echter voor de bezoekers, toen zij na een minuut al met een tegenstoot moesten scoren. Doelman Julian Vane was echter alert. Hierna hield Bru de controle, maar kon het niet gevaarlijk worden. Er ontstond een wedstrijd met veel balverlies aan weerszijden, zonder grote kansen. Na de drinkpauze was Bru wel direct gevaarlijk. Marc Bijdevaate werd de diepte ingestuurd, maar moest veel naar de zijkant uitwijken. Zijn harde schot werd gepakt door de doelman.

Vlak voor rust wist Bru wel te scoren. Gerard Vogel wist bij de tweede paal vanuit een corner binnen te koppen. Zo had Bruse Boys dan toch de voorsprong. Direct na de rust moest Bru de score verdubbelen. Thomas Maaskant ging goed door, kreeg de bal terug op een paar meter van het doel. In plaats van een hoek te kiezen schoot hij de bal hoog over.

Hierna zakte Bruse Boys ver weg en liet het Arendskerke teveel komen. De bezoekers kregen een aantal kansen, maar het duurde tot ongeveer een kwartier na rust voordat de op dat moment verdiende gelijkmaker viel. Nadat er in de achterhoede niet werd weggewerkt, kon een speler van Arnedskerke van dichtbij de 1-1 binnenschieten.

Binnen een minuut stond Bruse Boys echter alweer op voorsprong! Het zocht direct de aanval, verloor de bal maar een foute uittrap van de doelman viel via Gerard voor de voeten van Mats Willemse. Mats twijfelde niet en liet zijn kwaliteiten met een knap schot zien. Zo was de 2-1 een feit.

Toen een minuut of 10 later de doelman opnieuw in de fout ging, leek de hardwerkende Gerard de 3-1 te kunnen maken. Gerard zat er doorheen en had niet voldoende power meer in zijn benen om de kans binnen te schieten. Zo bleef het 2-1, iets wat het ondanks een aantal kansen die volgde voor Arendskerke lang bleef.

Tot 2 minuten voor tijd, toen één van de kopsterke spelers van Arendskerke de gelijkmaker binnen wist te knikken. Bru zocht nog de aanval, werd tweemaal toe héél twijfelachtig afgevlagd maar kon helaas niet meer tot scoren komen. Zo sluit Bruse Boys het seizoen af met een gelijkspel, zonder periodetitel maar op een keurige zesde plaats als promovendus.

Laat een reactie achter op dit bericht.