Na een zwakke eerste helft heeft Bruse Boys 2 in de thuiswedstrijd tegen Walcheren toch de punten op Bru weten te houden. De openingswedstrijd van de competitie eindigde in 2-0.

 

In het eerste bedrijf kwam de thuisploeg er nauwelijks aan te pas. Walcheren speelde verzorgd en Bru had duidelijk moeite met enkele behendige middenvelders. Het was aan doelman Quinten de Keijser (eerste jaar A-junior) te danken dat er met een 0-0 stand gerust kon gaan worden, want hij redde enkele keren bekwaam. Bru kreeg geen enkele kans in de eerste helft. 

In de tweede helft een ander spelbeeld, want direct na rust kreeg Bruse Boys dan toch een kans. Jesse Overduin kopte helaas net over. Ook Walcheren kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar Quinten had weer een goede ingreep. Hierna nam Bru het heft steeds meer in handen en had het via Gerard Vogel op voorsprong moeten komen. Hij zag de bal echter aan zich voorbij gaan, waar de bal binnen te werken leek. Hierna werd een schot van Gerard goed gepakt door de doelman. 

Zo bleef de brilstand heel lang op het fictieve bord, want gescoord werd er pas na ongeveer 75 minuten. Na goed voorbereidend werk van Stan Klein viel de bal voor de voeten van Jesse Overduin, welke van dichtbij de 1-0 wist te maken. Hierna werd het nog een periode billen knijpen, Bru had de beslissing moeten maken maar was ook waakzaam voor enkele gevaarlijke aanvallen van Walcheren. De 2-0 in de absolute slotfase kwam dan ook zeer gelegen, waardoor de wedstrijd beslist was. Na een goede combinatie tussen Maarten Franken en Blazej Pomirski, belandde de bal weer voor de laatstgenoemde. Onze Poolse vriend wist er beheerst 2-0 van te maken.

Zo start Bruse Boys met een goed resultaat aan de wedstrijd, zonder tegendoelpunten. Volgende week wordt Heerjansdam bezocht, deze ploeg is een onbekende. Zat afgelopen seizoen niet in de 1e klasse, maar wist afgelopen zaterdag wel met ruime cijfers te winnen. 

Laat een reactie achter op dit bericht.