Bruse Boys 2 heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen DESK. Nadat het eerst op achterstand kwam, wist Bru uiteindelijk toch met 3-2 te winnen.

 

Na een goede openingsfase van Bruse zijde leek het wachten op een doelpunt. Rick Jonker en vooral Jesse Overduin hadden de openingstreffer op hun schoen, maar helaas werd er niet gescoord. Toen er na een kwartier spelen onnodig balverlies werd geleden op het middenveld, werd een voorwaartse van de bezoekers de diepte in gestuurd. Via de vingertoppen van Rien Giljam werd er raakgeschoten. 

Bru was van slang en kwam er lange tijd niet aan te pas. Ook DESK wist niet echt gevaarlijk te worden, maar hield Bruse Boys wel onder controle. Na een ruim half uur spelen was Bru toch dicht bij een openingstreffer, maar Eric Duffener zag zijn vrije trap tegen de lat belanden, uit de rebound werd de bal uit de doelmond gehaald. Zo was er eindelijk weer wat gevaar voor het doel van de bezoekers uit Kaatsheuvel. In de 43e minuut kreeg Bruse Boys de ideale kans op de gelijkmaker. Rick werd de diepte ingestuurd en met een licht duwtje van de bal gezet. De meningen waren verdeeld of het een penalty was, maar Tim von Unen wist dit buitenkansje uitstekend te benutten. Een minuut later stond Bruse Boys zelfs op voorsprong. Bru zette vanaf de aftrap direct goed druk, veroverde de bal en Marco Ketting stuurde Rick diep. Dit keer wist hij wel zelf te scoren. Zo ging Bru op slag van rust van 0-1 naar ene 2-1 voorsprong.

In het begin van de tweede helft kreeg Bru een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Zo bleef de spanning erin en liet het DESK terug in de wedstrijd komen. Na een uur spelen viel de gelijkmaker, toen er niet goed werd verdedigd werd de bal mooi op de pantoffel genomen. Bij de tweede paal viel de bal binnen. Bru ging niet bij de pakken neerzitten en richtte zich op. Het veldspel was niet altijd even goed, maar strafte een fout in de defensie goed af. Jesse Bolier pikte de bal in het midden op, kon opstomen en werd met een snoeiharde tackle in de 16 onderuit gehaald, de scheidsrechter kon uiteraard niets anders dan naar de stip wijzen. Rudo van den Berge ging ditmaal achter de bal staan, schoot helaas op de lat maar kon de rebound wel binnenwerken. 

Zo stond Bruse Boys weer op voorsprong en vergat het in het restant van de wedstrijd om de wedstrijd te beslissen. De grootste kans was voor Rick, maar ook hij hield het nog even spannend. Zo bleef DESK hopen op een resultaat, maar wist Bru vrij gemakkelijk de bezoekers op afstand te houden. Dit alles met een 3-2 overwinning als resultaat, waardoor Bruse Boys over de bezoekers heengaat. Een klein gaatje met de ondersten is geslagen, waardoor Bru nu een middenmotor is. Aanstaande zaterdag is er een vrij weekend voor Bruse Boys, de week erop wordt de Meeuwen in Zoutelande bezocht. 

Laat een reactie achter op dit bericht.