Bruse Boys 2 heeft eindelijk weer eens, een zeer belangrijke overwinning weten te behalen. Nummer 2 van de ranglijst de Meeuwen kwam op bezoek en werd na een enorme comeback van Bruse Boys in het laatste deel van de wedstrijd, met een 4-3 nederlaag naar Zoutelande gestuurd.

Er stond veel wind op sportpark Volharding en dit kwam het spel niet ten goede. Bru leek er iets beter bij te voetballen, maar kwam na 10 minuten wel op achterstand. Balverlies in de verdediging werd genadeloos afgestraft. Enkele minuten later stond het echter gelijk. Dennis Hoep kreeg de bal op het middenveld en ging als vanouds lekker ‘pingelen’. Hij slalomde zichzelf naar scoringspositie en schoot van dichtbij raak.

Hierna was het spel niet om aan te zien. Geen van beide ploegen kon initiatief nemen, maar toch werd de Meeuwen gevaarlijker. In eerste instantie werd een poging nog niet benut, maar nadat er opnieuw slordig balverlies werd geleden, werd er nu wel raak geschoten. Zo ging de ploeg uit Zoutelande weer aan kop.

Vlak voor rust moest Bruse Boys een penalty krijgen, na een duidelijke handsbal. Echter, de leidsman kon het niet zien doordat er teveel man voor zijn zicht stond. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Bru probeerde de aanval te zoeken, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Op het moment dat het één op één ging spelen achterin, leek de Meeuwen de beslissing te scoren. Wederom werden fouten afgestraft, waarna nu de 1-3 werd gemaakt.

Hierna trad Rien Giljam een keer uitstekend op, nadat hij in een één op één situatie de 1-4 voorkwam. Het geloof bij Bruse Boys leek weg en de overwinning leek er al helemaal niet meer in te zitten. In de 80e minuut was het Bruse geloof dan toch opeens weer terug.

Dennis zette goed door en zijn poging werd losgelaten door de doelman. Gerard Vogel was er als de kippen bij en tikte de 2-3 binnen. Bru geloofde weer in een stunt en ging op jacht naar de gelijkmaker. Hierbij steunde de Meeuwen met een domme overtreding in de eigen 16. Jesse Overduin stond op de achterlijn en werd hier omver gelopen door zowel een verdediger als de doelman, waardoor de scheidsrechter nu niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Justin de Keijser wist dit buitenkansje te benutten en maakte er 3-3 van.

In de laatste minuut gebeurde het onmogelijke. Een voorzet van Sam van Klinken werd door Gerard met een onwerkelijke boogbal binnengekopt. In eerste instantie leek de bal over te gaan, waardoor het gejuich laat op gang kwam. De 4-3 was een feit en in de resterende minuut kon de Meeuwen niet meer gevaarlijk worden.

Zo boekt Bru een enorm belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Volgende week wacht wederom een heel belangrijke pot. Laat dit notabene de derby tegen MZC zijn, waartegen nog iets goed te maken is…

Laat een reactie achter op dit bericht.