Bruse Boys 2 heeft notabene met de eerste uitoverwinning van het seizoen handhaving in de reserve 1e klasse veilig gesteld. Op de laatste speeldag wist het dat het moest winnen bij Terneuzense Boys en deed dit met 2-3!

Bru liet de voeten spreken en was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Met het eigen team bleef het geduldig op zoek gaan naar de openingstreffer en deze kwam er na een kwartier spelen. Waar Stan Klein eerst nog voorgaf na een diepe bal van Rudi van der Bijl, was hetzelfde concept nu wel goed voor een treffer. Stan schoot vanuit een moeilijke hoek, knap raak in de verre hoek. De blijdschap was er al, maar Bru wist dat het er nog lang niet was.

Dit bleek ook toen de concentratie een fractie van een seconde weg was en een voorzet na een communicatiefout door de spits werd binnengeschoten. Het was 1-1, maar Bruse Boys ging niet bij de pakken neerzitten. Het bleef wederom geduldig op zoek gaan naar de voorsprong. Deze kwam er een minuut of 10 later opnieuw. Thomas Maaskant werd in de 16 neergetrokken en kreeg van de scheidsrechter de penalty mee. Justin de Keijser schoot Bruse Boys op de belangrijke 1-2.

Na de rust had Bruse Boys de wedstrijd moeten beslissen. Kansen van Stan en Jesse Overduin werden echter niet benut, waardoor het spannend bleef. Toen een kwartier na rust de stand nog 1-2 stond, wist Bruse Boys dat het alert moest blijven. Toen ook Terneuzen een penalty kreeg van een lichte overtreding van Jesse Bolier, wist de thuisploeg er zelfs 2-2 van te maken.

De 10 minuten die volgde, was Bruse Boys het even helemaal kwijt. Terneuzen kwam nog een keer gevaarlijk door en Jarno Kloet was alert bij een gevaarlijke voorzet. Bru stond voor het eerst van deze wedstrijd niet goed en moest zichzelf bij elkaar zien te schrapen. Dit lukte, toen het wederom een penalty kreeg. De derde gemakkelijk gegeven penalty van de dag, maar allen konden ze zeker gegeven worden. Gerard Vogel kreeg in een duel een duw in de rug, daar dit ook in de 16 meter was. Ditmaal was het Gerard zelf die de penalty wist te benutten. Bru kwam weer op voorsprong.

Een spannende slotfase brak aan, waar Bru de kans had om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Dit gebeurde nog niet en Terneuzen drong in blessuretijd nog flink aan. Bruse Boys hield echter stand en wist de 2-3 overwinning over de streep te trekken. Een terechte overwinning, zeker gezien de sterke eerste helft van Bruse kant. Daar het niet altijd meezat dit seizoen, weet Bruse Boys zich toch te verzekeren voor het derde jaar op rij van voetbal in de reserve 1e klasse. Door deze overwinning blijft het de winnende concurrentie nipt voor, waardoor de ploeg geen nacompetitie hoeft te spelen en het seizoen van Bruse Boys 2 op een mooie wijze is afgesloten.

Laat een reactie achter op dit bericht.