Na een redelijk succesvolle oefen- en bekercampagne startte ook voor Bruse Boys 2 afgelopen zaterdag de competitie. Op bezoek bij Heerjansdam werd er echter nipt verloren, het werd 2-1.

Afgelopen seizoen wist Bru ternauwernood nacompetitie te ontlopen, Heerjansdam eindigde op de 2e plek. In de uitwedstrijd werd Bruse Boys volledig weggespeeld, dat was deze editie zeker niet het geval. Hoewel de thuisploeg meer balbezit had, stond Bru erg geconcentreerd te spelen en gaf het geen kansen weg. Daarbij hielp het wel dat de lange, gevaarlijke spits van Heerjansdam er al snel vanaf moest na een blessure.

Echte kansen bleven uit, behalve wat schoten van afstand kon geen van beide ploegen aanspraak maken op een doelpunt. Toch was het Bruse Boys wat de score opende en dit deed het op een prachtige manier. Een counter uit het boekje, want binnen 5 seconde belande de bal uit de eigen ‘16’ via Boris de Bruine bij Stan Klein. Stan kwam alleen voor de doelman en schoot prachtig met buitenkant rechts in de kruising.

Vlak voor rust kreeg ook Heerjansdam een grote kans, toen een speler aan de buitenspelval ontsnapte. Julian was alert. Na de rust was het spelbeeld min of meer hetzelfde. Bru speelde geconcentreerd en Heerjansdam was de ploeg die het meeste aandrong. Grote kansen bleven ook nu weer uit. Sterker nog, ook Heerjansdam wist pas te scoren uit de eerste échte kans die zij kregen. Dit was zo rond de 65e minuut, een corner bleef hangen en nadat de bal overal tussenviel, kon de spits binnenschieten.

Bru baalde flink en liet Heerjansdam verder aandringen. Met nog een goeie 10 minuten voor de boeg, kwam Heerjansdam dan ook op voorsprong. Een aanval via rechts werd te makkelijk verdedigd en simpel binnengeschoten. Zo stond Bru opeens achter.

In de slotfase ging Bru nog op jacht naar de gelijkmaker. Het kreeg na een goede aanval nog een kans via Jesse Bolier, zijn schot ging in het zijnet. Ook Heerjansdam kwam er nog een aantal keer uit, nadat Bruse Boys alles of niets speelde. In zo’n alles of niets moment kreeg Bru nog dé kans op de gelijkmaker. De afvallende bal werd echter veel te wild geschoten door Jop de Waal, waardoor Bru met een nederlaag naar huis ging.

Echter, met opgeheven hoofd. Een zure nederlaag met zeker een met perspectief. Volgende week komt Walcheren op bezoek, dan moet er met dezelfde strijdlust een overwinning worden behaald.

Laat een reactie achter op dit bericht.