Bruse Boys 2 heeft de thuiswedstrijd tegen Pelikaan niet weten om te zetten tot de eerste overwinning van het seizoen. Ongelukkig kreeg het in de slotfase de 2-3 tegen, daar er zeker (weer) meer in had gezeten.

De ploegen traden op op het kunstgrasveld, maar gezien de harde wind was ook hier goed voetbal eigenlijk niet mogelijk. Toch probeerden beide ploegen er het beste van te maken, waardoor het wel redelijk op en neer ging. Het was Pelikaan dat de eerste (grote) kans van de wedstrijd kreeg, na een verkeerde terugspeelbal van Marco Ketting mikte de voorwaartse echter over. Niet veel later was het wel raak. Bru stond ongeorganiseerd nadat het even te maken had met een blessurebehandeling, vergat door te dekken en een speler van Pelikaan schoot fraai in de bovenhoek.

Enkele tellen later was het echter alweer gelijk. Nu stond Pelikaan niet goed vanaf de aftrap, ging Dennis Hoep goed door en zag zijn harde en scherpe voorzet in het eigen doel worden gewerkt. Zo stond het weer heel snel 1-1. Vlak voor de rust kreeg Bru de beste kans om op voorsprong te komen, maar Boris de Bruine schoot voorlangs toen hij richting het vijandelijke doel snelde.

Ook na de rust had Boris de 2-1 op zijn voet, maar hij wist de voorzet van Dennis niet te belonen. In diezelfde aanval kreeg Dennis nog een herkansing nadat hij zichzelf weer vrij wist te spelen, maar zijn schot ging net naast. Bru begon sterk na de thee en had de druk er op en zag Maarten Franken nog een keer over schieten. Toch was het Pelikaan dat zo’n 10 minuten na rust weer op voorsprong kwam. In eerste instantie redde Julian Vane nog prachtig op een kopbal. Even later was het na een hoekschop toch raak; er geheel vrij worden binnengewerkt.

Bruse Boys ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook, nadat Marco Ketting de vrije trap van Eric Duffener goed met het hoofd raak knikte. Na de 2-2 ontstond er een boeiend gevecht waar beide ploegen wilden winnen. Bruse Boys kreeg de grootste mogelijkheid, maar Tim von Unen zag zijn inzet gepareerd worden door de doelman.  

In de 87e minuut waren het de bezoekers die toch weer op voorsprong kwamen. Een vrije trap viel bij de eerste paal binnen, waardoor ook de 2-3 een feit was. Bru had nog even om weer op gelijke hoogte te komen, maar kreeg gene kans meer. Zo verliest het opnieuw en blijft het voorlopig nog in de gevarenzone hangen. Een overwinning is nodig, laat dat volgende week maar gebeuren in de thuiswedstrijd tegen MZC. De derby begint om 14.30.

Laat een reactie achter op dit bericht.