De derby van Bruse Boys 2 tegen MZC was er één met twee gezichten. Enkele seconden voor rust werd het 0-1 en het laatste kwartier moest Bruse Boys met een man minder een gelijke stand zien vol te houden, echter was er gezien de kansenverhouding veel meer mogelijk voor Bruse Boys. Weer valt het net niet goed voor Bruse Boys 2, waardoor het nog steeds op de eerste overwinning wacht.

De eerste minuut was voor MZC, maar hierna nam Burse Boys het heft in handen. Dit leverde in de eerste 20 minuten 3 grote kansen op. Dennis Hoep wist tot tweemaal toe niet te scoren en ook Boris de Bruine zijn inzet was te slap. Enkele andere gevaarlijke aanvallen werden ook niet tot doelpunt gepromoveerd. MZC kwam er enkele keren uit en kreeg in de eerste helft nog één grote kans, maar Julian Vane redde prima. Vlak voor rust liet Julian een vrije trap los, de verdediging liep niet mee, waardoor het 0-1 werd. Er werd nog afgetrapt, maar vervolgens was het direct rust. Een erg vervelend moment dus.

Direct na rust werd MZC weer gevaarlijk en uit de tegenaanval kreeg Bruse Boys een grote mogelijkheid. Stan Klein zag zijn poging echter gepareerd worden door de doelman. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, wist Bru dat het moest komen en gokte MZC op de tegenaanval. Toch was het Bruse Boys dat na een uur spelen op gelijke hoogte kwam. Dennis schatte de lange bal van Justin de Keijser goed in, speelde zichzelf knap vrij en rondde knap af.

Hierna leek Bru door te gaan drukken en kreeg het ook kansen op meer. Dennis was het dichtst bij een doelpunt, hij kopte met een uiterste krachtsinspanning op de bovenkant van de lat. In de 75e minuut kwam Bruse Boys echter met een man minder te staan, nadat Thomas Maaskant aan de noodrem trok en zijn tweede gele kaart kreeg. Toch was in de fase die volgde Bru alsnog de gevaarlijkste ploeg, maar in de absolute slotfase kreeg de ploeg uit Zierikzee nog een ontzettend grote kans op de winst.

Na een vrije trap werd er op de lat gekopt en wist Julian vervolgens ternauwernood te redden. Niet veel later floot de leidsman af en gingen beide ploegen met 1-1 naar de kleedkamer. Een gelijkspel met gemengde gevoelens, gezien de kansen had Bruse Boys de wedstrijd zeker kunnen winnen, maar met een man minder in de laatste fase is het gelijkspel nog wel vastgehouden. Een gelijkspel waar de ploeg overigens niet veel aan heeft, er wordt nog steeds op de eerste winst gewacht. Volgende week komt Kloetinge op bezoek in de beker, de week erna zal in de competitie tegen het eveneens laaggeplaatste de Alblas op jacht worden gegaan naar de eerste competitieoverwinning.

Laat een reactie achter op dit bericht.