Een enerverende middag werd voor Bruse Boys afgesloten met een hoop enthousiasme. De eerste overwinning was een feit en dit gebeurde op bijzondere wijze; de 2-1 werd binnen gesleept.

Op het slechte veld was het voor beide ploegen lastig om te voetballen. Veel fouten, maar er gebeurde genoeg. Bru was enkele keren gevaarlijk in de tegenstoot, maar échte kansen kon het niet noteren. Wel was Boris de Bruine een keer dichtbij, maar doordat hij de bal net niet goed mee kreeg was zijn inzet te slap. Alblasserdam voetbalde er éénmaal goed doorheen, maar Jarno Kloet was attent. Enkele andere schoten van de bezoekers gingen over of naast. Eén van die pogingen was een indirecte vrije trap in de '16', nadat Jarno volgens de scheidsrechter de bal te lang vasthield. De toon was gezet. 

De kaarten werden rijkelijk gestrooid, echter was er onderling in de wedstrijd helemaal niets aan de hand. Vlak voor rust escaleerde dit en is het duel tijdelijk stilgelegd. Aanleiding was de tweede gele kaart voor Perry Potappel, welke voor 'commentaar' en een lichte overtreding van het veld werd gestuurd. Na de afkoelingsperiode, mooi gekoppeld aan de rust, moest Bru dus verder met 10 man. 

Gekozen werd er voor een andere tacktiek, Gerard Vogel kwam erin als targetman en de spelers rondom moesten de meters maken. Dit wierp gelijk zijn vruchten af, Gerard zette goed door en wist één op één met de doelman raak te schieten. Lang kon Bru echter niet genieten van de voorsprong. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. De verder uitstekende keepende Jarno ging niet geheel vrijuit en na een voorzet werd er binnengekopt. Even later leek zelfs de 1-2 te vallen, Jeroen Klink zijn terechte vlagsignaal werd in eerste instantie weggewuifd. Op aandringen werd het gesprek toch aangegaan, waardoor de goal alsnog geen doorgang kon vinden. 

Bru leek tevreden moeten zijn met een punt, maar aasde op de momenten om eruit te komen. Dit deed het enkele keren zeer gevaarlijk en Gerard leek na een counter zijn tweede te maken, maar het geblokte schot werd een hoekschop. Hieruit kopte Jop de Waal de  bal goed in, maar stond een verdediger op de lijn om weg te koppen. De bal belandde vervolgens op het hoofd van Gerard welke met een mooie boogbal nu wel zijn tweede wist te maken. De ontlading was groot, maar Bru moest het nog een kwartier zien vol te houden.

Het spelbeeld was hetzelfde, Alblasserdam probeerde het met schoten van afstand en Jarno moest nog een keer met zijn voeten redding brengen. In een van de tegenaanvallen was Boris dichtbij de 3-1, maar het werd teruggefloten na een overtreding op de doelman. De snoeiharde overtreding hiervoor op Justin van Noord werd over het hoofd gezien. Dat was niet het geval met enkele lichte overtredingen rondom het Bruse strafschopgebied. Uit één van deze vrije trappen, in de laatste seconde, maakte Bryan Jumelet een vermeende overtreding. Althans, dat werd beweerd. Jarno had de bal al vast en moest lossen, daar iedereen op een vrije trap rekende wees de leidsman opeens naar de stip. De commotie was groot en Gerard 'bedreigde' vervolgens de scheidsrechter, waarna ook hij mocht inrukken. Tot grote opluchting werd de strafschop ruim naast geschoten. Het viel overigens mee dat de pingel niet overgenomen mocht worden. 

Dat er veel gezocht werd om Bru niet te laten winnen, maakt het extra lekker dat de overwinning nog wordt binnengehaald. En wat is hij belangrijk zeg! Volgende week gaan we op bezoek in Arnemuiden, daar er echter wel de nodige afwezigen zijn door schorsingen..

Laat een reactie achter op dit bericht.