Bruse Boys is na een nieuwe, onnodige, nederlaag als rode lantaarndrager de winterstop ingegaan. Zwaluwe was nipt te sterk in de thuiswedstrijd.

 

Bru startte prima op het kunstgras, daar voetbal met de wind zoals in veel wedstrijden onmogelijk was. Na een minuut of 10 kreeg Bru na een prima aanval de eerste kans, maar Justin de Keijser zijn poging was teveel op de doelman.

Hierna ging het spel wat op en neer en leek Bru de meest gevaarlijke ploeg. Toch was het Zwaluwe wat op voorsprong kwam, na een fout in de defensie werd de bal achter Jarno Kloet geschoten. Hierna was Bru het even kwijt. Echter, rond de 35e minuut kwam Bru op gelijke hoogte, net zo onverwacht als dat Zwaluwe op voorsprong kwam. Perry Potappel had een prachtige actie aan de linkerkant van het veld en bediende Gerard Vogel bij de tweede paal. Uit een moeilijke hoek schoot Gerard raak.

Na rust had Bru er de druk even op bij Zwaluwe, maar ook deze ploeg kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Perry kreeg een aardige schietkans, maar zijn poging werd door de wind in Zijpe gedragen. Toen het toch al gehavende Bru noodgedwongen Rudi van der Bijl moest wisselen nadat zijn schouder uit de kom schoot, was het de weg even kwijt na alle omzettingen. Dit zorgde voor een hoop hectiek, maar Zwaluwe leek hier niet van te profiteren.

De kansen bleven uit, aan beide zijden van het doel. Net toen Bru weer wat gevaarlijker leek te gaan worden, was Zwaluwe er na wederom een fout achterin als de kippen bij om opnieuw op voorsprong te komen. Met nog een goede 10 minuten te gaan moest Bru op jacht naar de gelijkmaker.

Hier kreeg het kansen voor. Geragd kreeg de bal net niet goed mee en uit enkele hoekschoppen kon het net niet doelgericht worden. In de absolute slotminuut bediende Perry met een uitstekende actie en voorzet Marco van der Wielen. Marco twijfelde van dichtbij niet en schoot de bal helaas op de binnenkant van de paal, zo uit het doel.

Zo zit het Bru dus wederom niet mee. Het liedje van het eerste deel van het seizoen. Hoewel Bru zelden wordt weggespeeld, staat het nu wel onderaan aangezien de concurrentie wist te winnen. Bru heeft er echter alle vertrouwen in, om dit na de winterstop recht te gaan zetten. Het moet dan in ieder geval uit de hoek zien te komen, waar de klappen vallen.

Laat een reactie achter op dit bericht.