Eindelijk heeft Bruse Boys 2 weer een overwinning geboekt. Nadat het vorige week erg dichtbij was, werd er ditmaal op het eigen Volharding met een minimale zege gewonnen van de Zwerver.

Op een zwaar veld traden beide ploegen aan onder de bezielende leiding van Marinus de Boer. De Zwerver stond hoog genoteerd, maar Bruse Boys wist wat het moest doen: de beuk erin gooien. Hoewel het begin onwennig was, lukte de ploeg van Mujo Avdic dit aardig. Toch leken de bezoekers op voorsprong te komen, maar een kopbal ging net naast. Bruse Boys wist er enkele keren gevaarlijk uit te komen, maar grote kansen leverde dit nog niet op. Ook uit de hoekschoppen kon niet gescoord worden.

Halverwege de eerste helft kwam Bru op voorsprong. Maarten Franken had een uitstekende dieptepass op Boris de Bruine, hij trok naar binnen en schoot heel goed raak in de verre hoek: 1-0! Het bracht de bezoekers van slag, Bru wist de ploeg regelmatig goed vast te zetten. Toch kwam Bruse Boys een keer goed weg. Na een omschakeling werd er door de Zwerver op de paal geschoten en met een miraculeus effect rolde de bal naast het doel. Zo ging Bruse Boys met een voorsprong rusten.

De tweede helft was voetballend zo mogelijk van een nog minder niveau. Toch wist Bruse Boys als collectief te spelen en grote kansen leken er ook nog niet te komen. Een waarschuwingsschot ging voorlangs en aan de andere kant waren Luc Klop en Kevin Avdic dichtbij een grotere marge. Na 70 minuten spelen gingen de bezoekers meer aandringen. Het kreeg enkele kansen, maar Zach Hall-Newman stond prima te keepen en de verdediging knokte zich ook beter in de wedstrijd. Tegen de blessuretijd aan leek de Zwerver langszij te komen, maar na een hoekschop haalde Kevin een bal van de lijn.

Zo bleef Bruse Boys de voorsprong behouden en kon na een heel lange blessuretijd eindelijk weer feest vieren. Als collectief geknokt, zoals het hoort. Net als de eerdere overwinning dit seizoen, zwaarbevochten. Zo zien we het graag! Volgende week op bezoek bij opnieuw een onbekende ploeg, DFC in Dordrecht.

Laat een reactie achter op dit bericht.