In een ijskoud Dordrecht heeft Bruse Boys 2 in de laatste minuten verloren. Het evenwichtige duel biedt zeker perspectief, maar helaas dus geen resultaat. Het werd 3-2 voor DFC.

Bruse Boys kreeg de keuze en gaf de voorkeur aan natuurgras. Eenmaal op het veld aangekomen te zijn, bleek dat dit zelfs voor Bruse Boys 2 niet te doen was. Zodoende werd er afgetrapt op het gloednieuwe kunstgrasveld, direct naast het stadion van de ‘Schapekoppen’. Hier kwam de thuisploeg veel beter uit de startblokken. Binnen 10 minuten resulteerde dit al in de openingstreffer, nadat Bruse Boys zich veel te makkelijk liet aftroeven en er hard in de korte hoek werd raakgeschoten. Bru bleef vlak na de goal ook moeite houden om in de wedstrijd te komen en niet veel later kreeg DFC opnieuw een grote kans. Deze werd gelukkig niet benut.

Halverwege de tweede helft was Bruse Boys steeds beter in de wedstrijd gekomen en mocht het ook kansen noteren. Dennis Hoep was met enkele schoten gevaarlijk en de grootste kans was voor Jim Lagendijk. Hij kon de afvallende bal niet genoeg drukken en schoot van kansrijke positie over. Toch kwam Bruse Boys langszij. Maarten Franken gaf, zoals alleen Maarten dat zelf kan schreeuwen over het veld, een ongelofelijke k*tbal naar voren. Hier werd niet goed op verdedigd en Dennis kapte zijn tegenstander heel knap uit, om vervolgens goed bij de eerste paal raak te schieten.

Bru had het heft op dat moment in handen en ging rustig verder waar het gebleven was. Grote kansen ontbraken nog, maar de controle was er. Toch was het vlak voor rust de thuisploeg dat opnieuw tot scoren kwam. Na een fout in de opbouw, kon er van een meter of 20 geschoten worden. Zach Hall-Newman had hier geen antwoord op, waardoor er met een 2-1 achterstand gerust werd.

In de tweede helft hadden beide ploegen in eerste instantie moeite om tot kansen te komen. Goed was het niet altijd, maar het spel golfde wel op en neer wat het aantrekkelijk maakte. Kevin Avdic kreeg vervolgens een kans toegeworpen. Hij was alert bij een (te) korte uittrap maar schoot rakelings naast. Dit was wel het startschot van het nieuwe aandringen van Bruse Boys. Het was de beweeglijke Kevin die dan ook opnieuw voor gevaar zorgde. In de 16 werd hij neergelegd en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Justin de Keijser wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de penalty goed binnen. Zo stond het weer gelijk.

Een spannende slotfase volgde. Het kon beide kanten opvallen en Bruse Boys kreeg de grootste kans. Didier Volk werd goed de diepte in gestuurd en vanaf de rechterkant trok hij naar binnen. Zijn schoot ging slechts enkele centimeters langs de paal, de verkeerde kant welteverstaan. Zo bleef het 2-2 en leken beide ploegen met een punt naar huis te gaan. Niets was minder waar…

Het was opnieuw een fout aan Bruse zijde die veel ruimte verschafte aan DFC. De bal in de diepte werd eerst nog op de lat gewipt, maar in de rebound was het na een schermutseling toch nog raak. In het uiterst slotoffensief was Bruse Boys in de blessure tijd nog op de mat kon leggen, werd het nog enkele keren gevaarlijk maar 100% kansen werden niet meer genoteerd. De teleurstelling was groot op het moment dat de uitstekend fluitende leidsman voor het laatst floot.

Zo verliest Bruse Boys in de slotminuten in Dordrecht. Niet nodig, maar wel de realiteit. Indien de competitie doorgang blijft vinden, wacht volgende week een thuiswedstrijd. Koploper Dubbeldam komt op bezoek.

Laat een reactie achter op dit bericht.