SINT-MAARTENSDIJK – Als pupil werd Levi Lindhout uitgeroepen tot beste voetballertje van Curaçao toen hij er woonachtig was. Terug in Nederland droeg hij uitsluitend het blauwzwart van SV Smerdiek, waar hij sinds zijn zestiende vaste waarde in het eerste is. Nu kiest hij voor de uitdaging en vertrekt naar Bruse Boys.

 

“Ik zou toch graag willen weten hoe het nou is om op een hoger niveau te voetballen en daarmee ook een betere voetballer te worden. Daarnaast ken ik al een paar spelers bij Bruse Boys en heb meegetraind en ondertussen al een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld. Het gevoel is goed bij de club en ze hebben een mooi sportcomplex wat me wel aantrekt.”

Smerdiek promoveerde vorig seizoen na drie seizoenen uit de 4e Klasse. Het doel dit jaar was logischerwijs dan ook lijfsbehoud op het niveau hoger. “Met of zonder nacompetitie zou dan voor ons absoluut niet uitmaken. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we dat helaas niet halen. We hebben dit seizoen tegen de ploegen waar we punten tegen konden pakken, geen of te weinig resultaat geboekt. Bovendien is op zo een dorpsclub als wij te weinig breedte in de selectie om de vele blessuregevallen die we dit jaar hadden op te kunnen vangen. Hierdoor kwamen we kwaliteit te kort om echt de wedstrijden die we moesten winnen ook naar ons toe te trekken. Dit seizoen hebben we geen een keer in dezelfde opstelling kunnen spelen. Als we met datzelfde team elke week konden voetballen hadden we zeker weten veel meer punten gepakt.”

Kijkend naar zijn prestaties dit seizoen had hij graag meer en beter gewild. “Over mijn prestaties dit seizoen ben ik minder tevreden. Ik had het team veel meer op sleeptouw willen nemen, maar dat lukte me gewoon niet goed genoeg. De jongens die wegvielen door blessures waren ook de sterkhouders, zoals Sander Vroegop en Dennis Moerland. Deze jongens heb ik zelf ook hard nodig om goed te kunnen presteren. En voor mijn gevoel heb ik dat dit jaar toch te weinig gedaan.”

Op zijn totale periode bij SV Smerdiek kijkt Lindhout zo vlak voor zijn overstap naar Bruinisse met tevredenheid terug. “Ik heb echt van alles al meegemaakt; promotie, degradatie en kampioenschap. Bovendien twee keer nacompetitie gespeeld, die we vorig seizoen ook wonnen. Mijn laatste jaar bij Smerdiek ben ik ook nog aanvoerder en dat vond ik wel een eer om dat nog te mogen zijn op mijn leeftijd. Nu ga ik proberen bij Bruse Boys een vaste waarde te worden en ervaren waar mijn plafond ligt. Smerdiek is een geweldige club met prachtige supporters. Ik heb van elke minuut genoten dat ik er heb mogen spelen.”

Laat een reactie achter op dit bericht.