Voor de jeugd (t/m 18 jaar) was het al toegestaan om voorzichtig georganiseerd en beheersbaar te sporten. Afgelopen woensdag heeft het kabinet op de persconferentie een aantal coronamaatregelen voor sporters vanaf 18 jaar versoepeld. Voor ons betekent dit het volgende:

  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

Sanitair & kleedkamers zijn gesloten en desinfecterend materiaal is rondom aanwezig op de velden. Er zullen een aantal plakkaten opgehangen worden die aangeven wat wel of niet te doen. Daarnaast zijn er een stuk of tien anderhalve meter elektrisch pijpmateriaal gemaakt om te kunnen gebruiken als afstand houder.

Het is de bedoeling dat de training gezamenlijk zal plaatsvinden. Er zal dus geen onderscheid zijn in welk elftal men dit seizoen gespeeld heeft. De trainers en leden van de technische commissie werken momenteel aan een plan en deze wordt z.s.m. gecommuniceerd aan de spelers.

De komende tijd zal het kabinet de details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren. Houdt de website van de KNVB in de gaten om op de hoogte te blijven.

Laat een reactie achter op dit bericht.