• Eredivisionist en bekerfinalist N.E.C. uit Nijmegen is op zaterdag 6 juli de tegenstander van het Schouws Elftal. Deze oefenwedstrijd wordt op Sportpark Volharding van Bruse Boys in Bruinisse gespeeld. Aanvang is om 14:00 uur.

    De wedstrijd tegen N.E.C. betekent ook een weerzien met Schouwenaar Reinier Looij, de fysiotherapeut van de Nijmeegse club. Looij groeide op in Oosterland en speelde voordat hij in Nijmegen ging studeren in het eerste van s.v Duiveland. Reservekeeper Rijk Janse is ook een Zeeuw, hij komt uit Goes. Of hij, of oud-international Jasper Cillessen of een andere keeper op het doel staat, is afwachten. Wat zeker is, is dat voetbalminnend Schouwen-Duiveland en in het verlengde Zeeland, zich kan verheugen op de komst van de huidige nummer 6 in de Eredivisie, die meestrijdt om Europees voetbal. Wat te denken van spelers als Lasse Schöne, Philippe Sandler, Tjaronn Chery en Koki Ogawa.

    Het Schouws Elftal gaat onder de nieuwe trainer Dimitri Hooftman drie wedstrijden spelen na de reguliere competitie. De eerste wedstrijd is 7 juni op Sint-Philipsland, bij voetbalclub NOAD’67 tegen de Thoolse Selectie. Op zaterdag 6 juli tegen N.E.C. Een wedstrijd die wordt mogelijk gemaakt door vele partners van Stichting Regiocommissie Schouwen-Duiveland en Bruse Boys. Onder andere door Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede, die de overnachting verzorgt voor de profclub.

    Op 3 augustus speelt het Schouws Elftal in Nieuwdorp om de Borsele Cup. De voorselectie is inmiddels bekend. De eerste training is op dinsdag 4 juni, aanmelden en afmelden voor spelers verloopt via hoofdtrainer Dimitri Hooftman. Verdere praktische informatie over de wedstrijd tegen N.E.C. volgt via onze kanalen.